Dobar tek!

Vrijeme je za krafne - donosimo vam najbolji recept

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2017. u 13:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jest da ćete se malo pomučiti, ali zdjela puna domaćih krafni nikada se neće moći mjeriti s kupovnima.

Na Coolinariki smo pronašli recept za jednostavne krafne s kojim nećete pogriješiti.

Kupovne krafne jesu fine - i nemate puno posla oko njih, osim obrisati usta nakon jela. No, kada ih radite kod kuće, od jedne ćete mjere imati dovoljno i za dijeliti malim maškaricama koje će vam sigurno pozvoniti na vrata.

A ako vas uplaši recept znajte da je zapravo vrlo jednostavan.

Sastojci 4 osobe

500 g brašna
250 ml mlijeka
1 kesica suhog kvasca
1 supena kašika šećera
1 jaje
prstohvat soli
ulje za prženje

Po želji:
topljena čokolada
šećer u prahu
pekmez
eurokrem


Priprema

1. U posudu nasuti brašno, dodati kvasac, šećer i prstohvat soli, te izmiješati. Dodati jedno jaje, pa sipajući mlako mlijeko, zamijesiti fino tijesto.

2. Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu otprilike sat vremena.

3. Nakon sat vremena tijesto premijesiti još jednom i razvući ga oklagijom. Neka ne bude ni pretanko, ni predebelo, otprilike debljine prsta.

4. Krugove vaditi pomoću čaše. Pokriti ih krpom i ostaviti 15 minuta da se dižu. Zatim ih okrenuti na drugu stranu i ostaviti još 15 minuta.

5. Krofne pržiti u većoj količini vrućeg ulja. Spuštati ih u ulje tako da gornja dignuta strana sada bude okrenuta prema dole. Čim se spuste u ulje, šerpu zatvoriti i pričekati par trenutaka. Kada donja strana porumeni ( u pitanju su sekunde ), skloniti poklopac i krofne okrenuti na drugu stranu, ali sada ostaviti otklopljeno dok se krofne ne isprže ( opet su to sekunde ). Tako raditi sa svakom turom.

6. Krofne vaditi šupljikavom kašikom i spuštati na papirni ubrus.

7. Po želji, u krofne špricom utisnuti pekmez ili eurokrem, ili ih umočiti u topljenu čokoladu. A mogu se jednostavno uvaljati u šećer u prahu.

Kopirati
Drag cursor here to close