Koncert

Vojni orkestri velikim hitovima će bh. turneju završiti u Mostaru

Lifestyle / Zdravlje | 17. 09. 2017. u 11:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je pred velikim brojem Zeničana održan prvi od pet koncerata koje će vojni orkestar Ujedinjenog Kraljevstva i orkestar Oružanih snaga BiH održati u narednih nekoliko dana.

Glavnim zeničkim trgom, oko 18 sati, prodefilirao je puhački orkestar sastavljen od britanskih i bh. vojnika, kao i članova domaćeg puhačkog sastava Željezara iz Zenice, nakon čega je uslijedio i njihov 60-minutni koncert.

Brojna publika je aplauzom i plesom pozdravljala vojne koračnice, klasične i popularne numere, a koncert je završen fantastičnom izvedbom poznate kompozicije 'Uptown funk' Marka Ronsona i Brune Marsa.

Slijedeći nastup britanskog i bh. vojnog orkestra bit će održan 21.9. u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju, nakon čega bendovi gostuju u Tuzli (22.9. Bingo City Center), Sarajevu (23.9. Alta Shopping Center), a turneja završava u Mostaru (24.9. Mepas Mall).

Koncerti su organizirani od strane Ureda vojnog atašea Birtanskog veleposlanstva i Ministarstva obrane BiH, kao rezultat višegodišnjeg uspješnog angažmana britanskih vojnih orkestara u BiH kroz koje su upriličeni mnogobrojni nastupi, studijske posjete i obuke u muziciranju i marširanju.

Ulaz na sve koncerte je besplatan i otvoren za sve zainteresirane građane.

Kopirati
Drag cursor here to close