O sličnostima

Vladika Grigorije: Ne godi mi da me zovu Clooney, želio sam ličiti na Maradonu

Lifestyle / Flash | 29. 04. 2017. u 11:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije se osvrnuo na svoj odnos s Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, te govorio o političarima uopće i prosvjedima protiv vlasti u Beogradu.

Vladika Grigorije je vjerski lider koji se, uz crkvenu službu, bavi sportom i biznisom, a bio je jedan od predvodnika protesta protiv Slobodana Miloševića. Često ga karakteriziraju kao kritičara Aleksandra Vučića, piše Dnevni avaz.

''Imam utisak da je (Vučić) pretjerao. On misli da su mu mediji pridali previše značaja. Važno je imati medije i pokrivati medije, ali se to vrati kao bumerang. Vučić i ja nikad nismo bili na istoj strani, od 1992. do danas. Ja kad sam bio za Europu i demokraciju, on nije bio. Nisam ja naivan, on je ozbiljan, sposoban i opasan političar, sve prati i sve vidi'', kazao je vladika Grigorije.

Na čelu prosvjeda protiv Miloševića

Vladika Grigorije je opisao kako je bio jedan od predvodnika prosvjeda protiv Slobodana Miloševića.

''Te 1992. godine sam bio student teologije. Pokrenuli smo proteste protiv Miloševića, htjeli smo zaustaviti rat. Ne stidim se toga i ne ponosim se previše, jer smo doživjeli neuspjeh neke vrste. Danas kad pomislim na to da li je moguće bilo sve uraditi bez krvi, stradanja, izbjeglištva i stida, dolazim do zaključka da je možda bilo bolje da su ljudi tada slušali što im govore mladi'', kazao je Grigorije.

"Ne godi mi da me zovu Clooney, želio sam ličiti na Maradonu"

Voditelj i urednik emisije se na početku našalio, kazavši da su se mnoge žene obradovale kad su čule da je vladika gost emisije, na što je on odgovorio:

''Ne godi mi kad me zovu Clooney. Uvijek sam želio fizički ličiti na Ronaldinha ili Maradonu, koji nije fizički obdaren, ali ima unutrašnju karizmu i može da iznenadi nečim što je neočekivano. Ovo vanjsko je očekivano, nije nikakva naša zasluga''. rekao je vladika Grigorije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close