Kafana Hollywood

VIDEO | Udruženje rođaka niže uspjehe bez veze i štele

Lifestyle / Flash | 20. 02. 2017. u 19:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuli ste zasigurno za Udruženje rođaka. Ma ne, nije riječ o udruženju koje štiti interese rođaka, uposlenika u državnim firmama. Riječ je zapravo o udruženju koje čuva dašak srodne povezanosti, ali daleko od male zemlje na Balkanu, zvane Bosna i Hercegovina.

Udruženje rođaka čine Mili, Sanjin, Elvis, Igor, Almir i Daniel koji žive i rade u Norveškoj.

Zbog njihove glazbe i interpretacije, kritičari ocijenili su ih kao jedan od neponovljivih i najboljih bendova trenutno na sceni.

Razlog za ovaj komentar je zasigurno pjesma "Nermina", moderna verzija Šantićeve "Emine" koja je pored pjesme "Kafana Hollywood" pobrala sve simpatije publike širom Bosne i Hercegovine ali i regiona i na taj način, plasirala Udruženje rođaka na domaće glazbeno nebo.

Prošla godina je bila izuzetno uspješna za ovaj bend koji je albumom pod nazivom "Kafana Hollywood" proslavio 10 godina svog postojanja. Mnogobrojni koncerti, predstave i nagrade, dokaz su da je ovo Udruženje ipak jedinstveno na ovom svijetu, jer je sva dostignuća postiglo "bez veze i štele".

O kakvoj se grupi talentiranih rođaka radi imat ćete priliku da se osobno i uvjerite 25.2. u klubu "Black Dog Pub" Mostar, 2.3. u "Slogi" Sarajevo i 3.3. i u "Nardi Pubu" Tuzli gdje će promovirati album "Kafana Hollywood".

Album "Kafana Hollywood" doživio je veliki uspjeh, a to potvrđuje činjenice da je prvo izdanje albuma rasprodato u rekordnom vremenu. Upravo zbog toga, Udruženje rođaka će zbog mnogobrojne publike, a u suradnji sa Tempo Productionom, reizdati album "Kafana Hollywood".

Dok čekate live nastupe ovog simpatičnog benda poslušajte novu pjesmu "Jamajka Tajland" sa albuma "Kafana Hollywood" u kojoj možete uživati, kako i sama pjesma kaže "bez azila i papira". Ovo je vrijedilo čekati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close