Hercegovačka zabava

VIDEO | Pune 142 godine Nevesinjska olimpijada okuplja najsnažnije i najvještije

Lifestyle / Flash | 14. 08. 2017. u 15:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 142. "Nevesinjskoj olimpijadi" u nedjelju se okupilo više stotina natjecatelja i veliki broj posjetitelja koji su na ovu kulturno-sportsku manifestaciju stigli iz cijele regije.

Na Bratačkom lugu nadomak Nevesinja u nedjelju je održan centralni događaj na kome su održana natjecanja u tradicionalnim i viteškim disciplinama, te popularne konjske utrke.

U velikoj utrci punokrvnih konja pobjedu je odnijelo grlo "Alkapela" Milana Dunđera iz Bileće.

Ovakva dominacija konja koji su u vlasništvu jedne obitelji je nezapamćena na Nevesinjskoj olimpijadi, a glava kuće Radovan Dunđer kaže za portal Moja Hercegovina da njegova obitelj ima dugu tradiciiju uzgoja konja.

''Rijetkost je ostvariti ovakav uspjeh. Idemo na mnogo mjesta i osvajamo nagrada, ali ovo danas je posebno. Naši stari su uvijek imali konje i to je dio tradicije naše obitelji'', kaže Dunđer i dodaje da mu je drago što je baš u Nevesinju ostvaren ovaj uspjeh.

U trci brdsko planinskih konja pobjednik je grlo "Zvjezdan" Dragana Vučaka iz Rogatice.

U trci arapskih konja sva tri prva mjesta odnijela su grla porodice Dunđer iz Bileće, a prvo mjesto je osvojilo grlo "Malbrok" Dražena Dunđera.

Tijekom dana održana su i natjecanja u mnogim disciplinama. U skoku u dalj iz mjesta pobjedu je odnio Radovan Grozdanić iz Šavnika, dok je u skoku uvis najbolji je bio Zoran Šuković iz Gacka.

Održana je i trka u džaku u kojoj je najbrži bio Aleksandar Krajišnik iz Prigrenice kod Apatina. Jedna od atrakcija na "Nevesinjskoj olimpijadi" uvijek je i trka sa jajetom u kašici gdje je pobjedu odnio Radovan Andrić iz Nevesinja, piše Srna.

U penjanju na stub najbrži je bio Jovan Stupar iz Banatskog Velikog Sela koji se za osam sekundi popeo na stub visok deset metara.

Posjetitelji su mogli uživati i u natjecanju skakanja na mijeh gdje je pobjedu odnio Luka Parežanin iz Bileće.

U potezanju klipa najbolji je bio Saša Stanić iz Prigrenice kod Apatina, a u bacanju kamena sa ramena Miloš Marković iz Rume.

Jedna od najatraktivnijih disciplina je potezanje konopca u kojoj je pobijedila ekipa "Srpski soko 1" iz Nevesinja.

"Nevesinjska olimpijada" počela je 6. kolovoza i u okviru manifestacije održana su brojna sportska natjecanja, ali i kulturni i privredni događaji. Olimpijadu je sinoć svečano otvorila premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close