Savez prilika za BiH

VIDEO | Osobama s invaliditetom država ne može osigurati pristojan život

Lifestyle / Zdravlje | 12. 07. 2017. u 14:14 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Različite razine vlasti u Bosni i Hercegovini rade puno na pružanju podrške osobama s invaliditetom, ali ta podrška je još nedovoljna da bi se ovim ljudima osigurao pristojan život'', ocijenili su u srijedu predstavnici Saveza invalida Tuzlanske županije te predstavnici novoosnovanog Saveza prilika za BiH.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom BiH Zijad Arapčić kazao je da su u Federaciji BiH došli do jedinstvenog zakona o pravima osoba s invaliditetom, u kojem je predviđeno da se svi budu rangirani po istim kriterijima na Institutu za medicinsko vještačenje te da imaju ista prava po osnovu invaliditeta.

Na današnjoj press konferenciji, na kojoj je predstavljena realna sliku stanja i potreba osoba s invaliditetom, predsjednik Saveza prilika za BiH Alen Kučuković istaknuo je da je cilj ovog saveza okupljanje svih nevladinih organizacija u BiH, kojih, kako kaže, ima oko 12.000.

Dodaje da problema ima kao i u svim drugim udrugama, ali da je radom moguće pronaći i rješenja. Najavio je da će se Savezu pridružiti značajan broj udruga kako bi da do kraja kolovoza napravili platformu djelovanja.

Kako je rekao, trebali bi dogovoriti načine na koje će djelovati i u kojem kapacitetu, s kojim financijskim sredstvima te koje će prijedloge uputiti vladinom sektoru, ne amnestirajući ga obaveza i dužnosti koje ima prema građanima BiH.

Kučuković je pozvao sve udruge i fondacije iz BiH koji imaju konkretne rezultate svog rada da se pridruže Savezu prilika za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close