VIDEO | Obitelji u kolektivnom centru žive u teškim uvjetima: Nemaju ogrjeva, put zatrpan snijegom
Teška zima
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 17:09
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
VIDEO | Obitelji u kolektivnom centru žive u teškim uvjetima: Nemaju ogrjeva, put zatrpan snijegom
0

Obitelji u kolektivnom centru teško preživljavaju zimu

U Kolektivnom naselju Mihatovići, nadomak Tuzle, trenutno živi oko 200 obitelji u vrlo teškim uvjetima. Zima je za njih posebno teška, jer su kuće stare i nemaju izolaciju, a i ogrjeva je sve manje.

Mještani se plaše hitnih slučajeva, jer je put zatrpan snijegom i vrlo klizav, pa je pristup Hitnoj pomoći otežan.

Muradif Krajinović u ovom naselju živi od 2003. godine s kćerkom i suprugom, njihov dom za sada je topao, ali do kraja zime neće biti ogrjeva.

''Primam samo 40 KM invalidnine, a ti sada živi od toga, plaćaj struju, režije. Kako da se živi?'', pita se Krajinović i dodaje da imaju jednu trgovinu u kojoj kupuju najosnovnije namirnicame.

Navodi da su posjete nadležnih ovom naselju rijetke, pogotovo u ekstremnim uvjetima poput ovih posljednjih dana.

S niskim se temperaturama bori i Sabahudin Hasanović, koji je u ovo naselje došao iz Srebrenice. Kaže da je i njemu ogrjev pri kraju, a po lošim vremenskim uvjetima nikakav pomoć i ne stiže, a i da dođe on nema pravo na pomoć jer prima vojnu invalidninu.

Također ovdje živi Mirsada Beganović rodom iz Bratunca, majka troje malodobne djece. Snalaze se, kaže, vrlo teško, jer primanja nemaju nikakvih.

Kaže da zasad imaju ogrjeva ali da im to neće moći bit dovoljno do kraja zime.

Upravnik ovog Kolektivnog naselja Mihatovići Midhat Vrabac kaže da ga je najviše brinulo hoće li doći do pucanja vodovodnih cijevi, ali težih problema za sada nije bilo.

''Što se tiče grijanja i loženja, oni su se već osigurali ogrjevom, drvima i ugljem. Potpisali su ugovor kojim dobivaju ogrjev, odnosno, protuvrijednost u sredstvima da kupe ugalj i drva, iako su oni to već sami nabavili'', rekao je Vrabac.

Ostalih problema nema, dodao je, osim da je 10 beskućnika o kojima brine Gradska uprava, tako da nije zabilježen nijedan smrtni slučaj uslijed smrzavanja.

U ovom naselju trenutno je zbrinuto oko 220 obitelji. Većina su izbjeglice iz Podrinja. Više od polovice su korisnici Narodne kuhinje Imaret, koja također ovih dana zbog snijega i niskih temperatura ima problema s pristupom ovom naselju.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.