VIDEO | Mostar: U ratu se držali na nišanu, a danas zajedno piju kave
Ambasadori mira
OBJAVA: Četvrtak, 20. travnja 2017. 11:09
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
VIDEO | Mostar: U ratu se držali na nišanu, a danas zajedno piju kave
2

Oni su bili zarobljeni, izgubljeni, izgubili su najdraže, najbliže i najmilije. Mrzili su. Drugog i drugačijeg.

Ne tako davno u ratu, na suprotstavljenim stranama, držali su Janko, Zdenko i Amir jedan drugog na nišanu. Onda su bili zarobljeni, izgubljeni, izgubili su najdraže, najbliže i najmilije. Mrzili su. Drugog i drugačijeg.

Danas, 20 godina poslije, oni su prijatelji i ambasadori mira. Svoju energiju utrošenu na mržnju usmjerili su na iskrenost i ljubav, navela je Pro-budućnost - mreža za izgradnju mira na svom Instagram profilu.

Oni su donijeli priču o trojici prijatelja koji u Mostaru pričaju svoja iskustva, te objašnjavaju zašto ne treba mrziti druge i drugačije.

Amir Omerspahić bivši logoraš je rekao kako je ponosan što ima prijatelje u cijeloj BiH koje ne gleda da li su hrvatske, bošnjačke ili srpske nacionalnosti.

''Ne želim mrziti zbog sebe, zbog svoga mira. Mislim da mržnja ne dozvoljava nama da budemo sretni'', rekao je Janko Samouković bivši logoraš.

Zdenko Šupuković bivši logoraš je rekao kako jedva čeka susrete s Amirom i Jankom.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Vox Populi
1. Vox Populi
prije 121 dan.
Znam da se ovo što ću napisati, nekima neće svidjeti, ali ovaj tekst gore je čista DESETKA ! Sjetili su se i Amir i Zdenko i Janko da su samo ljudi od krvi i mesa, da je život jadan i kratak i da se od mržnje ne živi ! Bravo momci, svaka vam čast, dok je takvih, ima i nade i budućnosti, a oni koji žele da mrze, neka crknu od svoje mržnje.
+300
-16
11
BA
Chrome
Vox Populi
2. Vox Populi
prije 121 dan.
Zadovoljstvo mi je vidjeti koliko je malo ove furde i bijede što je udarila minuse na moj komentar ...
+159
-6
4
BA
Firefox