VIDEO | Mostar bilježi izvanrednu posjećenost turista
Iz svih zemalja svijeta
OBJAVA: Petak, 14. srpnja 2017. 13:07
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Red bull cliff diving skokovi Stari most5
5

Mostar postaje pravi magnet za turiste koji u gradu na Neretvi ostaju i po nekoliko dana.

Mostar se nalazi na brojnim popisima svjetskih gradova koje bi trebalo posjetiti. Ove godine grad na Neretvi dostiže rekordne brojeve kada su u pitanju posjete turista.

Iz Turističke zajednice HNŽ kažu da je Mostar za strane turiste uvijek bio broj jedan među gradovima u BiH.

''Svi smo svjedoci da je Mostar na prvom mjestu, kao i ostali gradovi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, koji su preplavljeni turistima iz svih europskih zemalja'', ističe Semir Temim, pomoćnik direktora Turističke zajednice HNŽ.

Dodaje kako je kompletna promocija koju je Turistička zajednica HNŽ uradila za pripremu ove sezone bila izuzetno jaka.

''Puno napora je uloženo da se turistička ponuda pogidne na višu razinu. Razne manifestacije, kulturna događanja i festivali utjecali su da Mostar ne bude grad za prolaznu posjetu, nego da turisti ostanu i nekoliko dana.

''Mostar više nije prolazna turistička destinacija, što je nekad bio slučaj. Razvojem velikoj broja sadržaja - vinskog, religijskog, adrenalinskog i ostalog turizma, velikim brojem manifestacija, poput Mostar summer festa, Blues fetivala, i skokovima s mosta, postajemo pravi magnet za turiste'', dodao je Temim.

Naglasio je kako turisti većinom dolaze iz Europskih zemalja, no u predsezoni je zabilježen i veliki broj gostiju sa dalekog Istoka, te da u mjesecima ispred nas očekuju još veći broj turista.

Komentari (5)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
zijo mijo
1. zijo mijo
prije 71 dan.
dolaze da vide ovaj Misir... neće sigurno viditi nigdje ovakve države
+15
-3
2
BA
Chrome
milan šojić
2. milan šojić
prije 71 dan.
Gdje ti je i što je taj Misir?
+4
-6
0
BA
Chrome
zijo mijo
3. zijo mijo
prije 71 dan.
čitaj knjige!
+6
-2
1
BA
Chrome
Anida Mičijević
4. Anida Mičijević
prije 71 dan.
U hotelu Mostar na zapadnoj strani grada uposlenici na recepciji kad ih upitas gdje se nalazi Stari most kazu da ne znaju, da pitamo ove na istocnoj strani. Eto ko sve zivi u njemu.
+17
-2
3
-
Chrome
Uskoro Eto
4.1. Uskoro Eto
prije 71 dan.
A zašto ih ti pitaš gdje je stari most ako znaš gdje je, uzimati sebi za pravo suditi tko sve živi u gradu je u najmanju ruku bezobrazno, jednom riječju talibanska posla!
+9
-13
0
BA
Chrome