Sretan rođendan

VIDEO | HGSS - Predanim radom i akcijama zadobili povjerenje građana

Lifestyle / Flash | 06. 02. 2017. u 14:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačka gorska služba spašavanja Stanica Mostar vježbom potrage i spašavanja na Bogodolu iznan Mostara, proslavila je svoj rođendan.

Osnovana je 2011., a samo godinu nakon toga, u veljači 2012., kada je snijeg iznenadio građane, njeni pripadnici pravili su čuda u čudu koje je zadesilo Hercegovinu.

Nakon šest godina mukotrpnog rada, neprekidnih obuka i bezbrojnih akcija u kojima su spašavali živote, nalazili izgubljene, obučavali druge, izrasli su u osposobljenu, organiziranu i prepoznatljivu službu, dio GSS-a u BiH.

No, nisu samo pomagali unesrećenim i tražili nestale, prenosi Dnevni list. Obučavaju montere u gospodarstvu za rad na visinama, upozoravaju i uče planinare i izletnike, održavaju zahtjevne planinarske staze, opskrbljuju i pripremaju skloništa, pomažu oružanim snagama.

Hercegovačka gorska služba spašavanja (HGSS) je volonterska, nevladina i neprofitna udruga čiji je cilj pomoć i spašavanje kako u nepristupačnim planinskim tako i u urbanim sredinama.

HGSS je specijalizirana za spašavanje sa nepristupačnih terena i po teškim vremenskim prilikama, odnosno za sve situacije kod kojih treba primijeniti posebno stručno znanje i opremu za spašavanje.

Službu čine alpinisti, speleolozi, visokogorci, planinari, skijaši, ronioci, speleo-ronioci, kajakaši, rafteri, letači sa zmajem, paraglajderom i ostalim lakim letjelicama i ostali koji su posebnom obukom osposobljeni za pružanje prve medicinske pomoći i osposobljeni za sve tehnike gorskog spašavanja.

HGSS-u želimo sretan rođendan i hvala što ste tu za sve naše građane!

Kopirati
Drag cursor here to close