Hip hop

VIDEO | Freestyle veterani o bh. finalu Red Bull RapLike

Kultura / Glazba | 20. 04. 2017. u 18:33 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačke finale Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog natjecanja u hip hop improvizaciji, zakazano je za petak 21. travnja u sarajevskom klubu The Loft. Osam najboljih freestyle MC-ijeva u BiH borit će se za prolazak u regionalno finale, a u ulozi sudaca i DJ-eva na natjecanju će se naći veterani ove vrste hip hop nadmetanja u BiH.

Doe, Arot, Noti Limun, Normala, MC Nuha, Traka MC, Perla, Chipppa: ovo su MC-ijevi koje je žiri odabrao između prijava pristiglih na www.redbullraplika.com i koji će se u petak 21. travnja, u sarajevskom klubu The Loft, u bh. finalu Red Bull RapLike 2017 boriti za naslov najboljeg bh. freestylera i mjesto u regionalnom finalu. Oni dolaze iz cijele BiH, od Širokog Brijega do Bihaća, od Tuzle do Sarajeva.

Nema sumnje da će u sarajevskom klubu The Loft sutra navečer biti žestoko, da će frcati duhovite rime i oštri punchlineovi. Zadatak ocjenjivanja verbalnog umijeća MC-ijeva pripao je žiriju koji čine Shtela, prof. sterMa i Frenkie. Domaćin večeri je DJ Soul, a za glazbu je zadužen DJ dvojac Insani u Membrani, iza čijeg se imena kriju poznati reper Kontra i producent Merakoon.

Zanimljivo je da su svi oni na ovaj ili onaj način bili dio Red Bull MC Battlea, freestyle natjecanjakoje se u BiH i regiji održavalo od 2010. do 2012. godine, i koje predstavlja preteču Red Bull RapLike. Neki su bili u žiriju, neki se natjecali - poput Kontre ili dvostrukog prvaka sterMe, a danas su etablirana imena na hip hop sceni.

U videu pogledajte što Kontra, prof. sterMa, Merakoon i Shtela s ove vremenske distance kažu o svojim iskustvima s natjecanja, kako im je ono pomoglo u karijeri, receptima za pobjedu u betlu i još ponečemu zanimljivom, te kakve savjete mogu dati mladim freestylerima.

Pobjednik natjecanja u petak osvaja izravnu kartu za veliko finale, a žiri će ocijeniti tko od preostalih sedam sudionika ima ''ono nešto'' i uručiti još jednu pozivnicu za regionalno finale. BiH finalom zaključuje se ciklus državnih kvalifikacija.

Nakon toga, preostaje još da žiri dodijeli specijalnu pozivnicu jednom MC-iju iz ostalih zemalja regijee. Imena ostalih sudionika regionalnog finala već su poznata: Hrvatsku predstavljaju Sultan i Krljo, iz Srbije dolaze VeB i Samuraj Krek, a osmi sudionik je prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter.

Događaj u klubu The Loft počinje u 21.00 sat, a ulaz je 5 KM, u što je uključena konzumacija. Nakon natjecanja nastavlja after party, koji će trajati do ranih jutarnjih sati. Organizatori napominju da je broj mjesta u klubu ograničen, tako da je savjet za zaintereirane da u klub dođu već na otvaranju vrata u 21:00 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close