Cijene niže nego u RH

VIDEO | Crnogorsko primorje: Plaže pune, ugostitelji zadovoljni

Lifestyle / Flash | 06. 07. 2017. u 06:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peko Kilibarda na obali Jadrana ima svoj restoran i kafić. Uzeo je ovogodišnje račune i uporedio sa onim od prošlih pet godina. Brk se nasmijao jer je ove godine novčanik dosta deblji.

''Svibanj je nekih 20 posto jače nego prošle godine i lipanj je čak 30 posto jači nego prošle godine i najjači u zadnjih pet godina. To su podaci koji su relevantni i točni, znači financijski podaci”, kaže Peko.

Cijene kao i prošle godine. U kafićima najjeftinija kava jedan euro, u restoranima pizza pet, javlja ATV. Ležaljke su od dva do pet eura, dok za suncobran izdvajate minimum jedan euro.

Ponuda smjestaja široka. Oni sa podebljim novčanikom za predsjednički apartman moraju izdvojiti 400 eura po danu, izdaju se i vile, a dan je 500 evra. Najtraženiji apartmani su oni najjeftiniji.

“U privatnom smještaju možete naći sobu po osobi od šest do 10 eura dok se cijene apartmana kreću između 30 i 50 eura”, priča Ana Đurašković Lazarević, Turistička organizacija Herceg Novi.

Ako ste na more pošli od Trebinja gužvu na granici nećete izbjeći isto kao što ne možete izbjeći plaćanje cestarine od tri eura u jednom smjeru. Devedeset centi po danu dat ćete za boravišnu taksu.

U Turističkoj organizaciji Herceg Novog zadovoljno trljaju dlanove.

“Prema posljednjim podacima, u Herceg Novom boravi nešto više od 16.000 gostiju, to je zadnji podatak od 30. lipnja. Prema nekim procjenama sada je negdje oko 18 i pol tiruća registriranih gostiju na hercegnovskoj rivijeri”, kaže Đurašković Lazarević.

Ovaj broj je dosta veći jer svi turisti nisu prijavljeni. Herceg Novi je isti kao i prije dvadeset godina, lokalne gazde nadaju se da će nova vlast donijeti promjene. Turisti zadovoljni.

Veliki broj turista na plažama ne znači da je standardi bolji. U Turističkoj organizaciji kažu da malo tko na moru ostaje duže od pet dana.

Najveći broj turista u Herceg Novom su susjedi. Čak 40% njih dolazi iz Srbije a 25% iz BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close