Vrijeme mjeri Baždarević

VIDEO | Čapljinac u Mostaru obara rekord u vožnji bicikla na zadnjem kotaču

Lifestyle / Flash | 22. 07. 2017. u 15:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ibro Basarić Bisi je poznati biciklist iz Čapljine koji ove godine ima namjeru oboriti svjetski rekord u vožnji bicikla na jednom kotaču.

Cilj popularnog Bisija je da ove godine u Mostaru, na atletskoj stazi obori svjetski rekord u vožnji bicikla na stotinu metara, a koji trenutno iznosi 12.74 sekunde.

Basarić je prije četiri godine oborio tadašnji rekord, ali zbog validnosti, njegovo vrijeme se ne priznaje.

''Krajem srpnja, točnije 28. srpnja, obaram svjetski rekord na zadnjem kotaču bicikla, na udaljenosti od 100 metara. Taj rekord sam obarao 2013. godine, međutim nije priznat zbog propusta u organizaciji. Validno sam vrijeme napravio, ali staza nije bila zadovoljavajuća. Sad evo, nakon četiri godine ću opet obarati, ali stari rekord je u međuvremenu oboren, te sada iznosi 12.74 sekunde”, rekao je Basarić za Tuzlanski.ba.

Posebnu draž ovome događaju dodaje činjenica da će vrijeme mjeriti Mehmed Baždarević, izbornik nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine. ,

''Za moj rekord vožnje bicikla na sto metara iz mjesta vrijeme će mjeriti Meša Baždarević, dok će opremu dati timing.ba iz Sarajeva. Očekujem da oborim ovaj rekord i tako još jednom upišem ime Bosne i Hercegovine u svijetu poznatih sportova”, dodao je Basarić.

Kopirati
Drag cursor here to close