Moderni sevdah

Valentinovo u Mostaru uz Divanhanu

Kultura / Glazba | 14. 02. 2017. u 11:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valentinovo će u Mostaru za nekoliko stotina sretnika biti zaista posebno. Pobrinut će se za to Divanhana, koja će večeras u 20 sati održati koncert u Narodnom pozorištu Mostar. 

Koncert je rasprodan, a s obzirom na imidž banda osnovanog 2009. godine, to nimalo ne čudi.

Iza Divanhane stoji grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu koji su do sada objavili tri albuma i sa njima obišli BiH, Balkan i Europu. 

Članovi benda, etiketiranog pod branšu modernog sevdaha, su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke), a što Mostarci večeras mogu očekivati otkrila je pjevačica.

“Nama je svaki koncert poseban i drugačiji od prethodnog. Sjetimo li se koncerta u travnju prošle godine u mostarskom Narodnom pozorištu, onda sa velikim ushićenjem moram reći da će i ovaj biti pun ljubavi i sevdaha kakav se osjeća samo u Mostaru”, izjavila je Čatić za Dnevni list.



Inače, nastupom u Mostaru započet će turneja 'Zukva 2017.' koja će obići bh. gradove koje je band zaobišao prošle godine, ali i Skandinaviju te Bliski Istok.

Kopirati
Drag cursor here to close