Usprkos niskim temperaturama olimpijske planine pune skijaša i posjetitelja
Zimske radosti
OBJAVA: Ponedjeljak, 9. siječnja 2017. 11:20
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Bjelašnica prosinac 2014
0

''Očekujemo da će sljedećih dana i sljedeći vikend biti mnogo veći broj posjetitelja i skijaša'', rekao je koordinator marketing službe u KJKP ZOI 84 Suad Jusić.

Usprkos veoma niskim temperaturama koje su registrirane tijekom vikenda na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini bilo je posjetitelja i skijaša koji su uživali na ovim bh. planinama.

''Tijekom vikenda na Ski centru Bijelašnica i Igman na raspolaganju svim ljubitelja alpskih disciplina su bili trosjedna žičara, liftovi BX i K1 kad je u pitanju Bjelašnica i dvosjedna žičara i četiri baby lifta na Malom polju na Igmanu'', potvrdio je koordinator marketing službe u KJKP ZOI 84 Suad Jusić.

Kaže da je bilo puno posjetitelja, ali ne onoliko koliko se očekivalo, jer su bile izuzetno niske temperature.

''Očekujemo da će sljedećih dana i sljedeći vikend biti mnogo veći broj posjetitelja i skijaša'', rekao je Jusić.

Jučer je na Bjelašnici bilo - 22 stupnja Celzijeva, dok je na Igmanu na Malom polju u jutarnjim satima izmjerena temperatura - 30 stupnjeva.

''Tijekom dana ta temperatura je mnogo bliža nuli tako da će i škole skijanja raditi nesmetano'', naveo je Jusić.

Glasnogovornica Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek kazala je Feni da je usprkos niskim temperaturama na Jahorini tijekom vikend bilo posjetitelja koji su skijali, kako na stazi Skočine, tako i na stazi Poljice.

''S obzirom da je staza Skočine na nižoj nadmorskoj visini, bilo je ugodnije skijati na toj stazi. Bilo je iznenađujuće da su i roditelji s manjom djecom izdržali niske temperature i uživali na Jahorini'', kazala je Lizdek.

Dodala je da su, što se tiče vertikalnog prometa, kao i prethodnih dana i danas u funkciji šestosjed Skočine i ski lift i baby lift Poljice.

''Tijekom ovoga tjedna očekujemo padaline koje bi trebale donijeti bolje skijaške uvjete i pokretanje i ostatka vertikalnog prometa na Jahorini'', ističe Lizdek.

Kaže da je i zabavni park Ogorjelica u funkciji svaki dan, kako za najmlađe tako i za odrasle posjetitelje. U okviru tog parka je uređen ski poligon i početnici mogu učiti skijati.

Kapaciteti su solidno popunjeni, ali u ovom trenutku, navodi Lizdek, ima još raspoloživih kapaciteta i u hotelskom i u apartmanskom naselju.

U hotelu Bistrica od 15. siječnja će biti niže cijene smještaja, te će polupansion po osobi iznositi 66 KM.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.