Zimske radosti

Usprkos niskim temperaturama olimpijske planine pune skijaša i posjetitelja

Lifestyle / Flash | 09. 01. 2017. u 10:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usprkos veoma niskim temperaturama koje su registrirane tijekom vikenda na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini bilo je posjetitelja i skijaša koji su uživali na ovim bh. planinama.

''Tijekom vikenda na Ski centru Bijelašnica i Igman na raspolaganju svim ljubitelja alpskih disciplina su bili trosjedna žičara, liftovi BX i K1 kad je u pitanju Bjelašnica i dvosjedna žičara i četiri baby lifta na Malom polju na Igmanu'', potvrdio je koordinator marketing službe u KJKP ZOI 84 Suad Jusić.

Kaže da je bilo puno posjetitelja, ali ne onoliko koliko se očekivalo, jer su bile izuzetno niske temperature.

''Očekujemo da će sljedećih dana i sljedeći vikend biti mnogo veći broj posjetitelja i skijaša'', rekao je Jusić.

Jučer je na Bjelašnici bilo - 22 stupnja Celzijeva, dok je na Igmanu na Malom polju u jutarnjim satima izmjerena temperatura - 30 stupnjeva.

''Tijekom dana ta temperatura je mnogo bliža nuli tako da će i škole skijanja raditi nesmetano'', naveo je Jusić.

Glasnogovornica Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek kazala je Feni da je usprkos niskim temperaturama na Jahorini tijekom vikend bilo posjetitelja koji su skijali, kako na stazi Skočine, tako i na stazi Poljice.

''S obzirom da je staza Skočine na nižoj nadmorskoj visini, bilo je ugodnije skijati na toj stazi. Bilo je iznenađujuće da su i roditelji s manjom djecom izdržali niske temperature i uživali na Jahorini'', kazala je Lizdek.

Dodala je da su, što se tiče vertikalnog prometa, kao i prethodnih dana i danas u funkciji šestosjed Skočine i ski lift i baby lift Poljice.

''Tijekom ovoga tjedna očekujemo padaline koje bi trebale donijeti bolje skijaške uvjete i pokretanje i ostatka vertikalnog prometa na Jahorini'', ističe Lizdek.

Kaže da je i zabavni park Ogorjelica u funkciji svaki dan, kako za najmlađe tako i za odrasle posjetitelje. U okviru tog parka je uređen ski poligon i početnici mogu učiti skijati.

Kapaciteti su solidno popunjeni, ali u ovom trenutku, navodi Lizdek, ima još raspoloživih kapaciteta i u hotelskom i u apartmanskom naselju.

U hotelu Bistrica od 15. siječnja će biti niže cijene smještaja, te će polupansion po osobi iznositi 66 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close