MTBA

Uređenje doma: Volonterske akcije na Fortici

Lifestyle / Flash | 12. 04. 2017. u 10:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA poziva sve članove i simpatizere da se priključe volonterskim radnim akcijama na uređenju doma na Fortici. Akcije, koje su već počele, će se održavati svakog tjedna ponedjeljkom, srijedom i petkom sa polaskom u 16:30 sati, piše Dnevni list.

Za sve volontere osiguran je prijevoz, pribor za rad i osvježenje, a zainteresirani se mogu prijaviti na facebook stranici ili na broj 061 577 007 (viber). Mjesto okupljanja je po dogovoru.

Podsjetimo, na Fortici su u tijeku građevinski radovi na uređenju ruševnog objekta koji će služiti kao planinski dom brdsko-biciklističkog udruženja, a koje će postati mjesto okupljanja i ostalih rekreativaca, kao i svih ljubitelja prirode. Osim doma, Udruženje je pokrenulo inicijativu za uređenjem rekreativnog parka Fortica s obzirom na sve sadržaje koji već postoje, ali i na potencijale koje to područje ima.

Projektom je još planirano postavljanje dodatne turističke signalizacije, uređenje downhill staze za brdski biciklizam, te postavljanje dodatnih klupa na odmorištima, a u planu je i postavljanje sprava za vježbanje na otvorenom, a bit će postavljena Zip Line sajla. Ova sajla služi za adrenalinsku zabavu gdje se sudionici, vezani planinarskim pojasevima, spuštaju niz sajlu prelazeći preko kanjona ili rijeka uživajući u pogledu na okolinu.

Na području BiH, Zip Line postoji jedino na Vlašiću, a radi se o sajli dužine oko 200m, dok Udruženje na Fortici planira postavljanje sajle ukupne dužine 550m.

Radovi su krenuli krajem veljale, a planirani završetak Zip Line sajle je mjesec lipanj ove godine, dok će radovi na objektu potrajati i duže, obzirom na nedostatak financijskih sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close