Mlada Retro Maca

Upornošću i kreativnošću do ostvarenja snova

Lifestyle / Flash | 08. 05. 2012. u 09:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvi „mah“ Bosna i Hercegovina mladom čovjeku ne nudi puno nade za ostvarenje životnih ciljeva. Država i društvo isprepliću se u zajedničkom kolapsu gdje su mladi po prioritetima da dnu ljestvice državnog proračuna, a i općenito društvenih ulaganja u kreativnost, umjetnost i želju mladog čovjeka da ostane i opstane u Bosni i Hercegovini.

Izuzetak u našoj priči je Edina Malikić, dvadesetogodišnja studentica Pravnog fakulteta, vlasnica i kreatorica radionice retro i vintage odjeće „Retro Maca“. U svom rodnom gradu Tuzli, pored fakultetskih obaveza, većinu slobodnog vremena Edina provodi istražujući modne blogove u potrazi za fotografijama i editorijalima iz kojih nastaje inspiracija za odjeću koju sama dizajnira i šije, te svaki tjedan predstavlja na svojoj facebook stranici. Moda za Edinu predstavlja umjetnost i zabavan dio života koji skreće pažnju od bh. svakodnevice.

„Vidjevši da ima djevojaka koje žele biti drugačije i isticati se, odlučila sam sa njima podijeliti svoju odjeću“, rekla nam je Edina. Ljubav prema vintage i retro komadima stvorila je „Retro Macu“ koja je od skromnih početaka prerasla u pravi mali dućan gdje djevojke mogu pronaći idealanu košuljicu, haljinicu, torbicu ili poručiti šivanje po vlastitoj želji. 

Svjesna stanja u našoj državi Edina kaže; "Cijenim kreativnost i kreativne ljude koji sa malo novca uspiju privući pozornost i isticati se od drugih. Željela sam biti dostupna svim djevojkama koje ne mogu priuštiti kupovinu po skupim buticima."

Kopirati
Drag cursor here to close