449. skokovi

Unatoč ozlijedi Lorens Listo po deveti put pobjednik skokova sa Starog mosta

Lifestyle / Flash | 26. 07. 2015. u 16:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lorens Listo pobjednik je 449. izdanja skokova sa Starog mosta u Mostaru u skokovima na glavu, poznatijima kao mostarska lasta.

Inače, Listo se desetak minuta prije početka natjecanja se ozlijedio, no usprkos tome, nije odustao od skokova i po deveti put se okitio laskavom titluom.

"Stao sam na staklo koje je bacio valjda neko od turista, i zadobio posjekotinu duboku nekoliko centimetara. Ali, ni jednog trenutka nisam pomišljao odustati", kazao je Listo za Anadoliju.

Drugo mjesto osvojio je Kemal Fazlić, dok je treći bio Vedad Bašić. U disciplini skokova na noge pobijedio je Adis Boškailo.

Drugoplasirani u ovoj disciplini je Igor Kazić, a trećeplasirani Admir Delić.

Ukupno 51 natjecatelja ocijenjivao je žiri, kojeg su činili Mirsad Deda Pašić, Emir Balić, Alica Jakirović, Enver Novaković i Saša Lukić.

U skokovima na glavu natjecala su se 29 skakača, dok je na noge skakalo njih 22. Skakači su došli iz cijele regije, a najviše ih je bilo iz Mostara.

Manifestacija se završava večeras, kada će se izvoditi skokovi s bakljama pred nekoliko tisuća gledatelja.

Klub skakača u vodu ''Mostari'' dodijelio je plaketu Mirsadu Dedi Pašiću za 60. godina aktivnog sudjelovanja u skokovima, organizovanju aktivnosti u klubu skakača "Mostari". On je najuspješniji skakač na noge - 11 puta pobjednik.

Uime ovog kluba legendarni Emir Balić primio je zahvalnicu od Udruženja građana ''Zajedno za naš grad'' za uspješnu suradnju i pomoć u radu Udruženja.

Klub skakača u vodu “Mostari” organizator je ove manifestacije, u okviru koje je uprličen i turnir u tavli, te ispijanje kave iz najveće džezve na svijetu, koja je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Kopirati
Drag cursor here to close