Trebinje

Unatoč azilu, čopori pasa lutalica na ulicama

Lifestyle / Flash | 10. 03. 2017. u 17:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Trebinje će sljedećem razdoblju izdvojiti određen dio sredstava kako bi problem pasa lutalica na ovom području bio riješen na što kvalitetniji način, rekao je danas zamjenik gradonačelnika Trebinja Miko Ćurić.

On je izjavio da će gradska uprava financijski podržati zajednički projekt Razvojnog programa UN (UNDP) i Međunarodne organizacije za zaštitu životinja, koji se na rješavanju problema pasa lutalica u Trebinju provodi već godinu dana, piše Srna.

O ovom problemu danas su predstavnici gradske uprave razgovarali sa Elzeminom Bojčić, projektnim koordinatorom UNDP-a i građanima Trebinja koji sudjeluju u ovom projektu.

Bojčićeva je istaknula da će veterinar, u okviru ovog projekta, do svibnja proći obuku za sterilizaciju i kastraciju pasa.

Ona je istaknula da je potrebno probuditi svijest građana da je azil nužno zlo i da bez prijeke potrebe ne trebaju ostavljati pse u azilu.

"Uprava grada je obećala i da će razmotriti mogućnost lokacije za postavljanje info-punktova, gdje će zainteresirani građani moći pogledati pse koji su za usvajanje, a koji su potpuno veterinarski pregledani", rekla je Bojčić.

U Trebinju je krajem 2011. godine otvoren azil za pse, ali se na ulicama svakodnevno mogu vidjeti čopori pasa lutalica.

Kopirati
Drag cursor here to close