Umro legendarni kaskader Dragan Stanojević - Bata Kameni
Srpski kaskader
OBJAVA: Srijeda, 24. svibnja 2017. 19:58
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Dragan Stanojević
0

Ostat će upamćen ne samo po svom kaskaderskom poslu, već i po mnogobrojnim epizodnim ulogama.

Legendarni srpski kaskader Dragan Stanojević, poznatiji kao Bata Kameni, preminuo je u Beogradu u 76. godini, javio je danas RTS.

Dragan Stanojević, koji se pojavio u više od 500 filmova i televizijskih serija, umro je bolnici Sveti Sava u Beogradu nakon kraće bolesti. Ostat će upamćen ne samo po svom kaskaderskom poslu, već i po mnogobrojnim epizodnim ulogama.

Osnovnu školu završio je u Beogradu, gdje je kasnije izučio automehaničarski zanat.

Prekretnicu u njegovom životu predstavljala je prijava na konkursu za kaskadere u filmu "Dugi brodovi".

Poslije toga je snimao film za filmom. Stanojevića su 'od milja' i zbog posla kojim se bavio ubrzo prozvali Bata Kameni.

Legenda srpske i jugoslavenske kinematografije ostvario je karijeru dugu više od četiri decenije.

Impresivan broj od više od 500 filmova u kojima je sudjelovao, što kao kaskader što kao epizodni glumac, omogućio mu je da se upozna s domaćim i stranim velikanima filmske umjetnosti.

Vjerojatno ne postoji nijedan poznati domaći glumac ili redatelj koji nije radio s Batom Kamenim, a od stranih je surađivao s Johnom Hustonom, Clintom Eastwoodom, Leejem Marvinom, Anjelicom Huston, Richardom Bartonom, Savinom Geršak, Kirkom Douglasom i mnogim drugim.

Od brojnih priznanja koje je dobio ističu se nagrada za životno djelo na Filmskom festivalu u Nišu i plaketa za izuzetan doprinos jugoslavenskom filmu Jugoslavenske kinoteke, prenosi Tanjug.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.