Kapitalac

Uhvaćen najveća 'vodena neman' ikada u Bilećkom jezeru

Lifestyle / Flash | 30. 03. 2017. u 10:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ribari Davor Vuković i Savo Redžo u Bilećkom jezeru ulovili su soma kakvog ribolovci samo sanjaju, a čime su ostvarili novi rekord u ulovu na ovu krupnu ribu.

Radi se o rekordnom primjerku uhvaćenom u Bilećkom jezeru dužine 259 centimetara, teškom 112 kg. Ovakav primjerak ribari nazivaju kapitalcem, a laici bi vjerojatno rekli da je riječ o vodenoj nemani. Procjenjuje se da je dotični som star oko 30 godina, a somovi inače mogu doživjeti i do 50 godina te narasti i do tri-četiri metra dužine, samo što niti jedan takav primjerak nije uhvaćen na udicu.

Ribolovci iz Mokrih Dolova će pamtiti ovaj dan kada su ulovili soma rekordera. Oni su nakon dvosatne borbe savladali ogromnog soma, koji ih je vozao u čamcu kao igračku. Kao mamac su koristili živu sunčicu.

"Danas smo mi face! Više nikad nećemo morati “rukama” lagati o veličini ulova. Kolika je ova riba ja ni ruke ne mogu raširiti. Veća je od mene. Odlučio sam, ove godine više neću ići pecati'', smije se Davor koji se, dok je ovo izgovarao, sigurno već predomislio što se tiče nastavka pecanja - neće dugo izdržati bez štapa i vode, jer ribolovna sezona tek počinje, prenosi Loko portal.

Kopirati
Drag cursor here to close