Posjet gradovima

Učenici UWC-a Mostar oduševljeni prirodnim ljepotama BiH

Lifestyle / Flash | 27. 03. 2016. u 10:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta iz Mostara ovih dana posjetili su mnoge bh. gradove, među kojima su Sarajevo, Blagaj, Grude, Pale, Konjic i mnogi drugi, a u nedjelju su posjetili i Jablanicu, mali gradić na sjeveru Hercegovine.

Riječ je o učenicima iz raznih dijelova svijeta, Amerike, Njemačke, Pakistana, Sirije, Meksika, kao i drugih gradova BiH i susjednih zemalja.

Ahmed Kamal, učenik iz Pakistana, kazao je za Fenu kako je u Bosni i Hercegovini već sedam mjeseci te kako je to za njega najveće dosadašnje životno iskustvo.

Razgovarajući o kulturi, tradiciji i običajima u BiH, Yahya Muhyiddin iz Sirije kazao je kako je impresioniran očuvanjem tradicije i kulture, te da ga sve to podsjeća na kombinaciju istočnjačke i zapadnjačke kulture.

Ono što se svim učenicima posebno dopada u BiH jesu prirodne ljepote te zemlje.

Jelena Mijatović, učenica iz Banje Luke, kazala je kako bi se malo boljom promocijom prirodnih ljepota BiH, a posebno kulture i običaja, moglo privući mnogo studenata iz svih dijelova svijeta, te kako se na tome mora ozbiljnije poraditi.

Na kraju razgovora učenici su bili složni u jednoj stvari, a to je da svijetu mora biti jasno kako je rat u BiH već odavno završen te da BiH sija sve jačim sjajem, kako prirodnim ljepotama tako i kulturom i tradicijom.

Poručili su kako tu zemlju svakako treba posjetiti, upoznati ljude i kulturu te uživati u njenim prirodnim ljepotama.

Kopirati
Drag cursor here to close