U.G. Vive Žene Tuzla

U Tuzli se obilježava Međunarodni dan podrške žrtvama torture

Lifestyle / Flash | 29. 05. 2015. u 12:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U.G. Vive Žene Tuzla osmu godinu za redom obilježit će 26. lipanj– Dan podrške žrtvama torture s ciljem podsjećanja javnosti na posljedice torture iz proteklog rata u Bosni i Hercegovini i također, na prisutnost torture danas u svijetu.

Međunarodni dan podrške žrtvama torture ove godine obilježava se u okviru globalne kampanje ''Prvo na rehabilitaciju''.

Vive Žene Tuzla Dan podrške žrtvama torture ove godine obilježavaju u suradnji s četiri organizacije u četiri grada u Bosni i Hercegovini i to u Zenici u organizaciji U.G. Medica, zatim u Banja Luci u organizaciji Agencije za suradnju, edukaciju i razvoj i Fondacije Udružene žene i u Mostaru u organizaciji Hrvatske Udruge logoraša domovinskog rata BiH.

U Tuzli će u organizaciji Vive Žene 26. lipnja i ove godine biti obilježen sa nizom prigodnih aktivnosti. Tako će u 11.00 sati u Dramar Centru Tuzla biti organiziran okrugli stol na temu: Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima diljem BiH.

Isti dan u 18.00 sati na šetalištu Slana Banja Tuzla, bit će organizirana manifestacija za djecu i mlade, koja će imati bogat edukativno-zabavni program, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close