Glazbeni spektakl

U Splitu počeo peti Ultra Europe Festival

Lifestyle / Flash | 14. 07. 2017. u 20:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki glazbeni događaj koji okuplja najpoznatije DJ-jeve svijeta 5. Ultra Europe Festival počeo je u petak na stadionu Poljud u Splitu, gdje se tijekom večeri očekuje oko 50.000 posjetitelja iz 125 zemalja.

Stadion se do 20.00 sati dijelom popunio, a najviše se posjetitelja očekuje nakon 22.00 sata kada noć zamijeni dan. Poljudska ljepotica svoja je vrata otvorila već u 17.00 sati, a mlade očekuje vrhunsku zabavu sve do ranoga jutra, navodi Hina.

Mladi su doputovali iz svih krajeva svijeta zrakoplovima, autobusima, vlakovima, brodovima i osobnim automobilima. Mnogi su se ogrnuli nacionalnim zastavama, a neke grupe 'partijanera' maskirane su u kauboje, pingvine, kapetane i navijačke skupina. Smjestili su se uglavnom u Splitu i široj okolici, sretni što su za sljedeće tri noći pronašli potrebnu postelju.

Splitske gradske vlasti i ove su se godine odlično pripremile za Ultru. U gradskim četvrtima u blizini stadiona postavljeni su kemijski zahodi, a oko stadiona i u njegovu sklopu bit će pet liječničkih timova. Na stadionu će biti i 18 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe s tri vozila.

Za veliki spektakl spremna je i policija. Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić rekao je prije dva dana na konferenciji za novinare da će im u osiguranju pomoći kolege iz drugih uprava. Popodne je Ana Čepić iz splitske policije ponovila kako je angažiran dovoljan broj policajaca.

Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić podsjetila je da je, prema podacima sustava eVisitora, u samo tri dana Ultre u Splitu prošle godine ostvareno više od 75 tisuća noćenja, bilo je više od 150 tisuća posjetitelja tijekom sedam festivalskih dana i to iz 140 zemalja svijeta, najviše iz Engleske, SAD-a i Australije. Rekla je i da je prosječan broj noćenja po gostu bio pet i pol dana, a svaki gost u prosjeku je dnevno potrošio oko 124 eura.

Na Poljud bi večeras trebali doći i splitski gradonačelnik Andro Krstulovića Opare, te prvi čovjeka Zagreba Milan Bandić.

Tijekom tri dana publiku u Splitu zabavljat će Adam Beyer, AfroJack, Armin Van Buuren, Axvell a Ingrosso, Carlcox, David Guetta, Dubfire, Hardwell, Joseph Capriati, Marco Carola, Martin Garrix, Nic Fanciulli, Sasha John Digweed, DJ Snake, Steve Angello, Tiesto, Steve Aoki i mnogi drugi. Nakon tri festival se "seli" na otoke Brač, Hvar i Vis, a završit će u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close