Radionice za mlade

U Mostaru započinju radionice 'Moj grad - grad mladih'

Lifestyle / Flash | 22. 10. 2015. u 13:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar organizira radionicu 'Moj grad-grad mladih' u razdoblju od 24. - 31. listopada 2015. godine u prostorijama Muzičke škole na Trgu Musala. Ciljana skupina sudionika su mladi (15-30 godina) sa područja grada Mostara koji se žele na kreativan način uključiti u planiranje zajednice.

Tema radionice je uključivanje mladih u lokalnoj zajednici, te poticanje mladih da na kreativan način, izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama sa kojima se susreću mladi grada Mostara.

U ovom participativnom procesu mladi će imati priliku istražiti mogućnosti raspoložive u prostornom i društvenom okruženju. Kao rezultat kreirat će se virutalna mapa sa markiranim lokacijama i sadržajima za mlade, koja će biti predstavljena lokalnim vlastima kako bi se uvrstila u formalne ili neformalne procese planiranja u lokalnoj zajednici.

Rezultat radionice, virtualna mapa, biti će prezentirana i dostavljena predstavnicima lokalnih vlasti, a šira javnost će imati priliku 'prošetati' kroz 'Moj grad – grad mladih' na izložbi koja će biti organizirana do kraja 2015. godine.

Radionica će se sastojati iz 3 dijela:
1. Prvi dio - poticanje dijaloga na temu 'uključivanja mladih u planiranje u zajednici i izrada mape koja se može ugraditi u formalne ili neformalne proces planiranja u zajednici'. (24/10/2015.).
2. Drugi dio - samostalni rad sudionika na zadatu temu (25. - 30./10/2015.)
3. Treći dio - finalizacija, realizacija i materijalizacija ideje (31/10/2015.).

Radionica se održava kao aktivonst u okviru projekta 'Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana', financiranog od strane Europske komisije kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.

Kopirati
Drag cursor here to close