Prognoza

U Hercegovini pretežno sunčano, najavljena jaka bura

Lifestyle / Flash | 13. 03. 2017. u 07:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne jutros je oblačno vrijeme, dok je u Krajini vedro. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima u nizinama pada slaba kiša ili sunsježica, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini je pretežno sunčano, osim u sjevernim područjima gdje je oblačno.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -9 stupnjeva, Sanski Most -3, Kupres i Prijedor -2, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac -1, Jajce i Široki Brijeg 0, Sarajevo i Srebrenica 1, Stolac i Tuzla 2, Doboj, Trebinje i Zenica 3, Bijeljina, Gradačac i Zvornik 4, Čapljina 5, Neum 6 i Mostar 7 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vermena u Krajini. Prijepodne u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima u nizinama će padati slaba kiša ili sunsježica, a u višim područjima slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine prijepodne pretežno sunčano, a od sredine dana povećanje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 stupnjeva, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno. Prijepodne sa susnježicom ili slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close