''Kod Čolića''

U četvrtak sedma akcija darivanja krvi u Širokom Brijegu

Lifestyle / Zdravlje | 21. 08. 2017. u 13:50 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Široki Brijeg u četvrtak, 24. kolovoza od 9.30 do 11.30 sati u restoranu ''Kod Čolića'', organizira dobrovoljnu akciju darivanja krvi.

Bit će to sedma akcija na području Širokog Brijega u 2017. godini. Akcija će se održati pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Širokog Brijega te u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar.

U ovih šest akcija Širokobriježani su pokazali izrazitu humanost i solidarnost što pokazuju relevantni podaci o ovogodišnjim darivanjima krvi Širokobriježanka i Širokobriježana, što višestrukih darivatelja krvi i onih koji su se u akcijama odazvali prvi put.

Od 1. siječnja do 28. srpnja 2017. godine ukupno je bilo 790 prijavljenih, a krv su darovala 634 darivatelja. U organiziranim akcijama prikupljena je 401 doza krvi od ukupno 498 prijavljenih darivatelja. Što se tiče obiteljskih/ciljanih darivanja riječ je o 163 doze krvi od 209 prijavljenih.

Višestruki darivatelji krvi iz Širokog Brijega u Transfuzijskom centru u Mostaru dali su krv 67 puta od prijavljenih 80. Na trombocitoferezi su bila tri darivatelja.

Zbog velikih vrućina i prometnih nesreća i svih drugih faktora koji su utjecali na nedostatak krvi kroz cijelo ljeto, iz Zavoda za transfuzijsku medicinu SKB Mostar informirani smo o stanju krvi i krvnih pripravaka, pa smo uputili apel darivateljima i da se priključe akciji planiranoj za četvrtak.

''Ponosni smo na gore navedene rezultate. Iskreno se nadamo da će i ova akcija koja slijedi, samom činjenicom da je veliki broj mladih i studenata još uvijek u gradu, biti uspješna'', navode iz Crvenog križa.

Za sve darivatelje osiguran je besplatan ručak.

Popis svih proteklih akcija i onih koje će se tek održati u ovoj godini možete pogledati na službenoj Facebook stranici Crveni križ Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close