HU ''Cvijet''

U Čapljini obilježen Dan osoba s Down sindromom

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2017. u 12:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna udruga ”Cvijet” Čapljina upriličila je danas u svojim prostorijama svečanost obilježavanja Svjetskog dana osoba sa Down sindromom. Obilježavanje ovog dana već je prešlo u tradiciju jer su većina članova spomenute udruge osobe sa Down sindromom.

Osim toga, razlog druženja je obilježavanje osme godišnjice postojanja i rada Udruge ”Cvijet”. Naime, Udruga je registrirana 24. ožujka 2009. godine, a sa aktivnijim radom počela je u listopadu iste godine.

Prostorije bivšeg Doma sindikata dobili su na korištenje od Općine Čapljine bez ikakve naknade.

”Svake godine se sastanemo u prostorijama Udruge ”Cvijet” ili u prostorijama Udruge ”Betlehem”. U tim udrugama prije svega bude veselo i zanimljivo. Ovdje se, zajedno sa svojim suradnicima, rado odazovem na poziv jer djeca zaista naprave najbolju atmosferu. Iz navedenih Udruga rade zbilja izvanredan posao. Gospođa Adrijana Suton zahvalila je svim ljudima koji na bilo koji način pomažu ove dvije Udruge, a ja kao načelnik zahvaljujem i pozdravljam sve ljude dobre volje koji su prepoznali, ovaj prije svega, kvalitetan rad s djecom gdje se pokušava provesti inkluzija djece, a to je ono što je za njih najvažnije”, izjavio je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Prije mjesec dana počela je kompletna rekonstrukcija i adaptacija prostora Udruge. Urađena je izloacija krova, vanjskih zidova, podova i izmjena otvora.

Predsjednica humanitarne udruge ”Cvijet” Andrijana Suton ističe kako je presretna što se ostvario njihov nedosanjani san.

”U proteklih osam godina naša Udruga izrasla je u jednu veliku obitelj. Dom ne čine zidovi nego ljudi u njoj. Prije obnove prostorija udruge, naši zidovi su bili hladni i mokri, a naša djeca, roditelji i volonteri su ih ispisali toplim pričama. Zidovi također kriju naše tajne. Bilo je dosta smijeha, suza, tolerancije, uspjeha i padova, baš kao i u svakoj obitelji. Ovim putem želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom nemalom projektu, a posebno gospođi koja je uz pomoć svojih prijatelja prikupila sredstva za realizaciju istog. Gospođa koja je donirala sve je upoznata sa radom Udruge preko naše volonterke, a želja joj je ostati anonimna. Naši zidovi su trenutno prazni, ali nadamo se da ćemo još dugo trajati i ispisati samo pozitivne priče”, istaknula je Suton.

Kopirati
Drag cursor here to close