Dugo nije pala kiša

U BiH sutra nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

Lifestyle / Flash | 11. 08. 2017. u 13:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prijepodne padavine, uglavnom, u Krajini i na zapadu Bosne, a poslijepodne i u večernjim satima i u ostalim područjima. Tijekom poslijepodneva je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjevernih, a u Hercegovini južnih smjerova. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku od 27 do 32 stupnja.

U Sarajevu će, prijepodne, biti pretežno sunčano. Poslijepodne i u večernjim satima nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 16, a dnevna oko 24 stupnja.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Do kraja dana u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 22 stupnja, Ivan-sedlo 31, Livno, Sanski Most i Prijedor 33, Bihać i Banja Luka 34, Bugojno, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 35, Jajce, Neum i Srebrenica 36, Mostar 37, Gradačac, Sarajevo, Zenica i Bijeljina 38, Tuzla i Višegrad 39 i Doboj 40, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Iz BIHAMK-a vozačima skreću pažnju na moguće lokalne pljuskove

Iz IC BIHAMK-a savjetuju da se zbog veoma visokih dnevnih temperatura na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ako se ipak putuje tijekom dana, preporučuju češće pauze.

Skreće se pažnja i na moguće lokalne pljuskove. Apelira se na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko jedan sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Podsjećaju se vozači da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close