Široki Brijeg

U akciji darivanja krvi u Uzarićima prikupljeno 36 doza dragocjene tekućine

Lifestyle / Obitelj | 06. 06. 2017. u 16:12 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u Uzarićima kod Širokog Brijega prikupljeno je 36 doza dragocjene tekućine.

Akcija se održala u prostorijama Mjesne zajednice Uzarići povodom blagdana svetog Ante - zaštitnika ovog sela. Akciji je pristupilo 46 mještana, a 36 ih je uspješno darovalo krv što je hvalevrijedan rezultat s obzirom na broj stanovnika u ovom mjestu.

Bila je ovo peta od ukupno deset planiranih akcija darivanja krvi na području Širokog Brijega u ovoj godini. Akciju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Širokog Brijega. Domaćin akcije bila je Mjesna zajednica Uzarići, odnosno voditelji aktivnosti darivanja krvi Mario Lovrić i Pero Lasić te uz potporu Tomislava Čerkeza predsjednika Udruge poginulih branitelja i veterana Domovinskog rata.

Svim darovateljima krvi osiguran je besplatan ručak u uzarićkom restoranu ''Kod Gene''.

''Smatramo da svi subjekti u lancu moraju zajedno djelovati i prema svojim mogućnostima doprinijeti boljoj i humanijoj budućnosti za život naših sugrađana u svakom pogledu'', izjavila je tajnica Crvenog križa Široki Brijeg Karmela Skoko.

Iz Crvenog križa napominju da je Zakon o krvi i krvnim derivatima usvojen u federalnom parlamentu te je prošao javnu raspravu, a on jamči svim darovateljima krvi slobodan dan na dan akcije darivanja krvi te još jedan slobodan dan koji može iskoristiti u godini kada god želi.

''Apeliramo na sve poslodavce da u kolektivne ugovore ugrade ovu stavku te da svojim radnicima dozvole slobodne dane kako bi darovali krv kako bi se time davalaštvo podiglo na još veću razinu'', ističu iz širokobriješkog Crvenog križa.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Širokog Brijega bit će 27. lipnja u Kočerinu u vremenskom razdoblju od 9.00 do 11.00 sati u prostorijama Osnovne škole Kočerin. Popis svi planiranih akcija do kraja 2017. godine možete pogledati na službenoj Facebook stranici Crveni križ Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close