Pomoćni trener

Trener Zrinjskog spasio mladog košarkaša Posušja koji se počeo gušiti

Lifestyle / Flash | 24. 01. 2017. u 07:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi juniorski košarkaši Zrinjskog (1999. godište i mlađi ) ostvarili su, predvođeni trenerom Nedjeljkom Zelenikom, prvi put pobjedu protiv košarkaša Posušja, no najvažniju pobjedu u susretu odigranom prošloga vikenda u gradskoj sportskoj dvorani ostvario je pomoćnik trenera Zrinjevaca Filip Novak koji je doslovno spasio život mladom posuškom košarkašu.

Naime, u trećoj četvrtini susreta prilikom jednog dvoboja nakon slobodnih bacanja jedan od igrača Zrinjskog je uhvatio loptu, a u visini njegova lakta bio je mladi košarkaš Posušja koji je dobio snažan udarac u grkljan, piše Večernji list.

Mladić je odmah, kao pokošen, pao, sekunde su bile duge kao godine. Kolege su mu pokušali pomoći, a onda je samo jedna osoba na terenu shvatila što se događalo. Mladić je ostao bez zraka i doslovno su ga sekunde dijelile od smrti.

“Primijetio sam s klupe, dok sam pratio utakmicu, da je jedan igrač Posušja dobio udarac laktom u grkljan. Taj je mladić počeo gubiti svijest, savio se, pao je na pod i vidljivo je imao tamniju boju kože lica. Njegovi suigrači i košarkaši iz Zrinjskog pokušali su mu pomoći. Davali su mu ruku da se pokuša ustati i da vide što se s njim događa. Međutim, kako su ga okrenuli s boka, gdje se previjao, on je počeo plaviti još više. Imao se osjećaj kako je potpuno izgubio svijest. Čim sam vidio kakva mu je boja kože lice, odmah sam pritrčao'', rekao je Novak.

.

Kopirati
Drag cursor here to close