Trebaju li pamučne jastučnice biti prvi izbor pri odabiru posteljine?
Dilema
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 14:49
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Trebaju li pamučne jastučnice biti prvi izbor pri odabiru posteljine?
0

Pamuk ne dopušta našoj koži da klizi po jastuku nego nas zadržava u jednom položaju.

Pamučne jastučnice gotovo su svima prvi izbor, ali stručnjaci smatraju da je to zapravo jako loš izbor.

Pamuk je mnogima prvi izbor kad je riječ o biranju odjeće, ali i posteljine. Pamučne jastučnice gotovo svima su prvi izbor, ali stručnjaci smatraju da je to zapravo jako loš izbor.

Australka Laura Lynch, stručnjakinja za kožu, gostujući u emisiji TodayTonight na australskoj televiziji, objasnila je kako spavanje na pamučnoj posteljini stvara trajne bore na našoj koži, piše Večernji list.

Pamuk ne dopušta našoj koži da klizi po jastuku nego nas zadržava u jednom položaju, što onemogućuje koži da se vrati u prvotni položaj nakon što se prignječi na jastuku.

Svilene jastučnice puno su bolji izbor, objašnjava, i dodaje kako je riječ o prirodnim vlaknima koji dopuštaju koži da diše. Svila je hipoalergenski materijal, omogućuje koži da klizi po materijalu, stoga neće prouzročiti nastanak bora na licu, dodaje i upozorava kako je uzalud kupovati skupe preparate za peglanje bora ako i dalje spavate na pamučnoj jastučnici.

Čak i ako bore na licu ostaju samo nekoliko sati nakon buđenja, s vremenom će postati trajne.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.