Istraživanja

Top 10 najnezgodnijih dječjih pitanja za roditelje

Lifestyle / Flash | 20. 01. 2012. u 10:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca svakodnevno bombardiraju svoje roditelje pitanjima o svim mogućim temama i jedno istraživanje izdvojilo je 10 pitanja kojih se odrasli najviše plaše. Četvrtina britanskih roditelja često je zbunjena dječjim pitanjima na temu znanosti i matematike. Njih 26 posto misli da njihova djeca znaju više o matematici i znanosti od njih, a više od polovine roditelja užasava se pitanja na koja ne mogu pružiti točan odgovor.

Studija, koju prenosi Reuters, pokazala je i da trećina roditelja aktivno traga za točnim odgovorom na pitanje svog djeteta iako većina priznaje da ili izmisle odgovor ili problem prebace drugom roditelju.

Istraživanje, u kome je sudjelovalo 2000 roditelja djece uzrasta od 5 do 16 godina, je pokazalo i da mnogi roditelji vjeruju da su obrazovni TV programi razlog tolikog interesiranja njihovih potomaka za znanost i matematiku.

Mnogi ispitani roditelji izjavili su da bi voljeli da su se više interesirali za matematiku i znanost u školi, a 10 procenata majki reklo je da je njihovo ograničeno poznavanje ovih problema posljedica nedostatka podrške i ohrabrenja dok su išle u školu.

Istraživanje je urađeno za sajam mladih znanstvenika i inženjera koji se održava u Birminghamu od 15. do 17. ožujka.

Top 10 najnezgodnijih pitanja su:

1. Zašto se mjesec ponekad pojavi i po danu?
2. Zašto je nebo plavo?
3. Da li ćemo ikada otkriti vanzemaljce?
4. Koliko je teška Zemlja?
5. Kako avioni ostanu u zraku?
6. Zašto je voda mokra?
7. Kako da rješavam razlomke?
8. Gdje odlaze ptice/pčele preko zime?
9. Kako nastaje duga?
10. Zašto na Zemlji postoje različite vremenske zone?

Kopirati
Drag cursor here to close