Toalet revolucija: Skeniranjem lica do papira u javnim toaletima
Nema više krađe
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 13:37
IZVOR: Anadolija
AUTOR: Sa.M.
Toalet revolucija: Skeniranjem lica do papira u javnim toaletima
0

Korisnik mora prvo otkrivenog lica i glave stati pred aparat i tek onda dobije papir. Drugu dozu papira moguće je dobiti tek devet minuta kasnije.

''Ma koliko se bizarnim činilo, krađa toalet papira u javnim toaletima u Pekingu veliki je problem sa kojim se suočavaju nadležni u tom gradu koji su uveli tehniku skeniranja lica korisnika toaleta kako bi spriječili tu pojavu'', javlja agencija Anadolija.

Čelnici pekinškog parka Hram raja instalirali su skenere lica u aparate za toalet papir i korisnik mora prvo otkrivenog lica i glave stati pred aparat i tek onda dobije papir. Drugu dozu papira moguće je dobiti tek devet minuta kasnije.

Ova mjera uvedena je s ciljem sprečavanja krađe toalet papira kojeg u enormnim količinama za kućne potrebe odnose uglavnom stariji i siromašni stanovnici prijestolnice najmnogoljudnije zemlje svijeta.

Reporteri BBC-a javljaju da aparat sa skenerom lica u pekinškim toaletima daje 60 centimetara toalet papira, a da korisnicima upute daju i redari koji su na tome nagrađeni.

“U slučaju da korisniku hitno treba toalet papir, u pomoć mu pristižu naši redari, a to su iznimne situacije kada posjetitelji toaleta imaju problem sa mučninama ili enterokolitisom“, kazao je dužnosnik uprave parka za list “Beijing Wanbao“.

Ove mjere su naišle na burne reakcije javnosti na društvenim mrežama, a građani uglavnom smatraju da je to uskraćivanje osnovnih prava.

Mnogi građani Pekinga dijele i fotografije nesvakidašnjih slučajeva kada su korisnici u stisci s vremenom primorani da čekaju u redu za toalet papir.

Vlasti Kine su ranije priopćile da su za izgradnju više od 100.000 novih javnih toaleta izdvojile 290 milijardi dolara, a taj projekt je nazvan “toalet revolucija“. U većini izgrađenih toaleta su postavljeni televizori, bežični internet i bankomati.

Najveći javni toalet na svijetu se također nalazi u Kini i to u gradu Chongqingu u kojem se u četverokatnici nalazi više od tisuću toalet kabina.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.