Dojmovi

Svjetska putnica: Mostar kao Detroit

Lifestyle / Flash | 25. 08. 2014. u 13:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska putnica Cheryl Howard na svom nedavnom putovanju posjetila je Mostar, te ostala fascinirana mostarskom arhitekturom, ali i grafitima u ovom gradu.

''Sanjala sam o Mostaru već dugi niz godina. Ne samo da bih istražila novi grad, nego i novu zemlju. Vidjevši Stari most vlastitim očima ostvarila mi se želja koja je već duže vremena bila na mom popisu. Bila sam uzbuđena dok sam hodala preko mosta koji je izgrađen u 16. stoljeću i divila sam se osmanskoj arhitekturi. Bila sam još više oduševljena kada sam gledala domaće "stručnjake" kako skaču s mosta u rijeku Neretvu'', napisala je.

Ono što je posebno fasciniralo Cheryl su grafiti koje je vidjela u gradu na Neretvi. Grafite ova svjetska putnica smatra najboljim načinom za upoznavanje ulične kulture.

Mostarske grafite smatra smislenim, te kaže kako su to poruke mira, kritike bogatstvu i prošlosti.

Posjetila je Staklenu banku koju je usporedila s napuštenom tvornicom u Detroitu, te koju je odlučila fotografirati.

Osvrnula se također i na stadione, te rekla kako je priča o stadionu na Bijelom brijegu tužna.

''Dok ste u Mostaru, predlažem vam da vidite uličnu umjetnost i grafite. Vidjeti ćete zanimljiva umjetnička djela i upoznati grad na drugačiji način'', napisala je Cheryl na svojoj stranici.

Putovanja ove putnice prati preko 20.000 ljudi. Cheryl je posjetila 28 zemalja u SAD-u, Karibima i Europi. Želja za putovanjima ju je navela da napusti posao, proda sve što ima, te se preseli u Berlin na 18 mjeseci. Nakon toga vratila se u Toronto, odakle odlazi na svoja putovanja. Trenutno radi kao putopisac i fotograf.

Kopirati
Drag cursor here to close