Crveno-žuta nijansa

Šveđanin mora prebojiti kuću jer se gradskim vlastima ne sviđa boja!

Lifestyle / Flash | 24. 03. 2015. u 16:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Problemi u Švedskoj! Švedski umjetnik kupio je kuću na kojoj je boja izbljedila pa ju on prefarbao, ali vrag nikad ne spava i eto problema - prebojio je kuću u pogrešnu nijansu žute boje! Gradski političari se digli na noge i donijeli odluku da se kuća mora obojiti u pravu nijansu žute boje kako ne bi odudarala!

"Bernth Uhno iz malog mjesta Skänninge smještenog u švedskoj općini Mjölby mora prefarbati fasadu svoje kuće", odluka je to općinskih političara.

"Nijansa boje nije švedska, rekao je za švedsku državna televiziju Anders Steen, predsjednik Odbora za gradsko planiranje.

Crveno-žuta nijansa kuće uznemirila je članove Odbora za gradnju koji su jednoglasno donijeli odluku da se kuća mora prefarbati. Pozvali su se na Zakon o uređenju i gradnji koji kaže da boja zgrade mora odgovarati okolini.

"Mi imamo zadatak očuvati pravilo da sve zgrade moraju biti sličnih nijansi boje", kaže za DN Kent Kärrlander, zamjenik predsjednika Odbora za gradnju.

- Što vi mislite o izboru riječi predsjednika odbora Andersa Steena koji je rekao da boja 'nije švedska'?

"On ima pravo na to mišljenje, međutim, odluka nije donesena na osnovu toga. On je to možda nespretno izjavio, ali ja ne stojim iza te izjave", kaže Kent Kärrlander.

Bernth Uhno će se žaliti na odluku koju je Odbor za gradnju donio.

"Ako pogledate u prirodu, vidjet ćete da ništa nije monokrono, jednobojno. Ako, na primjer, pogledate u nebo, vidjet ćete da je dolje svjetlije plavo, a da u visinama postaje modro plavo. Ja mislim da bi isto tako trebalo biti i s kućama. Mi mislimo da je ova kuća lijepa", kaže Bernth Uhno za SVT.

S njegovim stavovima se ne slaže zamjenik predsjednika Odbora za gradnju Kent Kärrlander koji kaže da je općina primila mnogo poziva od mještana koji su se žalili na boju nakon što je kuća oličena prošle godine.

"Ljudi su nas zvali i žalili se, te tražili da poduzmemo nešto u vezi toga. Nekada moramo donijeti odluke koje nisu ugodne", kaže Kent Kärrlander.

Bernth Uhno mora sam do ljeta prefarbati kuću u boju koja više odgovara mještanima i lokalnim političarima iz općine Mjölby.

Eto, čo'ek ima svoju privatnu kuću i ne daju mu izabrati boju koju želi! Nema do naših lijepih šarenih sela! 

Kopirati
Drag cursor here to close