Cultural Tourism Week

Studenti iz Europe posjetili Hercegovinu: Sviđa nam se, vratit ćemo se!

Lifestyle / Flash | 29. 04. 2017. u 12:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cultural Tourism Week 2017, okupio je 50 studenata iz 20 zemalja Europe, s ciljem upoznavanja, razmjene kontakata i predstavljanja Bosne i Hercegovine kao jedne od top destinacija Europe. Po broju sudionika ovo je do sada najbrojniji događaj koji je organizirala Europska Geografska Asocijacija (EGEA) Mostar.

''U sklopu događaja pored promocije Hercegovine organiziran je i jednodnevni izlet u top destinaciju Hrvatskog turizma Dubrovnik. Organiziran je i posjet Parku prirode Blidinje, u sklopu kojega smo posjetili i Samostan u Masnoj luci, gdje je fra Petar Krasić, poznati kineziolog, ljubitelj prirode i borac za očuvanje i zaštitu parka prirode, održao predavanje. Nakon posjete samostanu i predavanja, posjetili smo spilju u kojoj se skrivao hajduk Mijat Tomić, te Hajdučka vrata. Treći dan je organiziran obilazak Mostara, gdje su posjećene sve najznačajnije lokacije, posebice Stari grad i vrelo Bune.Također organizirne su i radionice na Sveučilištu u Mostaru gdje je prezentirana Bosna i Hercegovina kao top detinacija.'', navedeno je u priopćenju Europske Geografske Asocijacije (EGEA) Mostar.

Važno je istaknuti kako su i ove godine sudionici događaja; izjavili kako im se sviđa Bosna i Hercegovina kao destinacija, i da će se i u buduće zasigurno vraćati u posjet. Egea Mostar potaknuta dosadašnjim uspješnim organiziranjem sličnih projekata nastoji još više i snažnije da radi na promociji BiH turizma, jer naša zemlja ima mnogo toga za pokazati.

Kopirati
Drag cursor here to close