Isključivo Sarajevo

Stonesi dolaze na Bjelašnicu

Kultura / Glazba | 17. 02. 2017. u 16:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već duži period se ozbiljno piše u medijima o koncertu legendarnih 'Rolling Stonesa' u našoj zemlji, odnosno na Bjelašnici. Ovu informaciju prvi je ekskluzivno objavio 'Dnevni avaz', a ovih dana stižu nove informacije o mogućem koncertu 'Rolling Stonesa'.

Naime, na službenom Facebook Fan pageu 'Rolling Stonesa' kao moguća mjesta gdje bi ovaj bend mogao održati koncert stoji i Sarajevo, odnosno Bjelašnica.

Koncert je zakazan za srpanj, odnosno kolovoz, a pored Sarajeva. Ispod navedene liste gradova stoji i objašnjenje, a konkretno za Sarajevo stoji da još ništa nije dogovoreno, ali i da bi se koncert mogao održati na Bjelašnici pred 100 tisuća ljudi.

Također, koncert 'Rolling Stonesa' koji je bio zakazan za Beč u ljetnom periodu je otkazan. Inače, ideja za koncert jednog od najvećih bendova svih vremena krenuo je od Micka Jaggera, koji je i insistirao na nastupu u Sarajevu.

Konačna odluka o tome hoće li jedan od najvećih rock bendova svih vremena doći u glavni grad Bosne i Hercegovine trebala bi biti donesena ubrzo.

Kopirati
Drag cursor here to close