Što bi bilo da se uragan Irma pojavi iznad BiH
Sravnala bi regiju
OBJAVA: Ponedjeljak, 11. rujna 2017. 15:02
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Irma Uragan
0

Budući da je Irma na Bahamima isušila ocean, pretpostavlja se da bi Jadransko, Crno more i dio Egejskog potpuno nestali.

Uragan Irma je na svom sedmodnevnom putu iznad Kariba do sada je odnio 25 života, uništio sve pred sobom, a procjenjuje se da će danas val ove snažne oluje stići i na Floridu i potpuno sravniti Miami.

Budući da se Irma kreće brzinom od 135km/h, Telegraf.rs se zapitao što bi bilo da se iznad BiH, odnosno regije pojavi uragan ove jačine i razmjera.

Gledajući na mapi, uragan ne samo što bi sravnio cijelu regiju, nego bi njegovi udari išli do Rima i Milana, zatim na sjeveru do Minhena i Praga, dotaknuo bi Varšavu, prešao preko Odese, Istanbula, cijele Grčke, dok bi Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i ostale zemlje regije zbrisao u sekundi.

Budući da je Irma na Bahamima isušila ocean, piše Telegraf, pretpostavlja se da bi Jadransko, Crno more i dio Egejskog potpuno nestali, a pitanje je koliko bi života odnio uragan na području Balkana.

Ovoliko jak udar u sekundi bi prekinuo dotok električne energije u većem dijelu Europe, i pitanje je koliko bi vremena prošlo dok se šteta ne sanira, ako se uzme u obzir kolika je šteta nastala na Karibima.

A samo ako se prisjetimo velikih poplava u Hrvatskoj Srbiji i BiH prije nekoliko godina, jasno je kako službe nisu spremne za prirodne nepogode većih razmjera, kamo li za uragane.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.