Lanac kafića

Starbucks planira zaposliti 2.500 izbjeglica u Europi

Lifestyle / Flash | 20. 06. 2017. u 10:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki lanac kafića Starbucks planira zaposliti 2.500 izbjeglica u Europi do 2022. godine, kao dio globalnog projekta koji je najavio u siječnju ove godine.

Popularni lanac kafića je priopćio u utorak da je ova brojka dio plana da u sljedećih pet godina širom svijeta zaposli 10.000 izbjeglica.

Starbucks je priopćio da će prilikom zapošljavanja surađivati s agencijama koje pomažu izbjeglicama i to u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Austriji, Švicarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Njemačkoj i Nizozemskoj, javlja Anadolija.

Vijeće za izbjeglice, koje radi na zaštiti prava izbjeglica u Velikoj Britaniji pozdravilo je partnerstvo istaknuvši da bi ovakav korak "mogao napraviti pozitivne promjene u životima izbjeglica".

"Izbjeglice donose nevjerojatno bogatstvo vještina, znanja i iskustava koja su izuzetno korisna za društvo", izjavio je Maurice Wren, izvršni direktor Vijeća za izbjeglice.

Starbucks je u siječnju priopćio kako želi zaposliti osobe koje bježe od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan u sljedećih pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close