Zvijezda

Spremni za spektakl: Blaze Bayley dolazi u Mostar!

Kultura / Glazba | 06. 07. 2017. u 23:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blaze Bayley, pjevač je heavy metal sastava 'Blaze Bayley' i bivši pjevač sastava Iron Maiden. Bayley je započeo svoju karijeru u rock sastavu 'Wolfsbane'. Kad je Bruce Dickinson napustio Iron Maiden 1993. godine, Bayley je izabran kao zamjena 1994. Snimio je dva albuma s Maidenima.

U veljači 1999. Bayley napušta Iron Maiden i osniva svoj sastav pod imenom 'Blaze' u kojemu nastupaju i gitaristi Steve Wray i John Slater, basist Rob Naylor i bubnjar Jeff Singer.

Kroz sljedećih nekoliko godina dolazi do više izmjena u sastavu, te konačno početkom 2007. Bayley raspušta sastav 'Blaze' i osniva novi sastav pod svojim imenom.

Krajem 2011. najavljuje svoj novi album 'The King of Metal' koji izlazi u ožujku 2012. Na albumu još sviraju i Claudio Tirincanti, basist Lehmann, te gitaristi Andrea Neri i Thomas Zwijsen. U istom sastavu idu i na turneju na kojoj održavaju preko 60 koncerata.

U okviru turneje, Mostar je izabran kao jedan od rijetkih gradova s ovih prostora gdje će Blaze Bayley nastupiti. Ovaj bend gostovat će 28.7. u Cinemas Slogi u Sarajevu, 29.7. u clubu 'Fest' u Beogradu, a 30.7. dolaze u OKC 'Abrašević'.

Cijena ulaznice u pretprodaji će biti 15 KM, dok će od 23.7. cijena ulaznice biti 20 KM. Prodajna mjesta bit će trafika na Rondou, caffe 'Duradžik' u Starom gradu, te OKC 'Abrašević'. Nakon Mostara, turneja se nastavlja po Engleskoj, Americi i Kanadi.

Kopirati
Drag cursor here to close