Vijeće mladih

Snaga Mostara: Oni su dokaz da mladi mogu biti pozitivna promjena društva

Lifestyle / Flash | 23. 05. 2016. u 09:58 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reorganizirano Vijeće mladih Grada Mostara u ponedjeljak je predstavljeno na svečanoj 60. Skupštini.

''Posebna nam je čast da smo došli do ovog broja. Inače Vijeće mladih djeluje od 2010. godine, a danas predstavljamo rad, ali i reorganizaciju Vijeća. Od sada djelujemo kroz četiri radna tijela i pokrivamo sve aspekte od kulture, volonterizma i obrazovanja. Željeli smo uključiti mlade, da ih što više sudjeluje u vijeću i radi. Nedavno smo imali poziv za mlade da nam se priključe, a odabrali smo najbolje kandidate'', rekla je Tajma Tiro zamjenica predsjedavajućeg skupštine i glasnogovornica Vijeća.

Tiro je naglasila kako žele djelovati na što veći broj mladih ljudi, ističući kako su mladi zainteresirani za rad.

''Logično je da će biti nekih koji neće raditi, ali mi smo dokaz da to nije tako, mladi su zainteresirani, žele raditi, i imaju jako dobre ideje'', kazala je Tiro, dodajući kako u Vijeću imaju aktivnih članova iz srednjih škola, studenata ali i zaposlenih mladih osoba koji su završili fakultete.

Ivo Čarapina predsjednik Vijeća mladih rekao je kako je ovo Vijeće kao krovna organizacija za sve mlade, zaista pokazala kako i koliko mladi mogu uraditi.

''Pokazali smo kako mladi mogu biti pozitivna promjena u društvu i koliko su njihove ideje važne za razvoj društva. Pored svih projekata koje radimo, projekt koji je od izuzetne važnosti za mlade u Mostaru ali i županiji je osnivanje Vijeća mladih HNŽ-a. Osnivanje tog tijela iznimno je značajno, jer je to tijelo važno da se strategija razvoja mladih može pokrenuti i na razini grada i županije. Samim tim mogli bi pokrenuti i neke fondove i grantove od važnosti za mlade koji bi mogli dobiti priliku da se uključe u društvenu zajednicu i daju doprinos'', kaže Čarapina, ističući kako je stanje među mladima pozitivno i mladi imaju želju uključiti se.

''Trenutno u Vijeću mladih imamo mnogo volontera, preko 60, što je za nas jedna informacija da treba nastaviti u ovom smjeru. Vijeće mladih okuplja sve mlade u Mostaru, uključujući sve organizacije od Vijeća učenika i svih kulturnih i obrazovnih organizacija koji se bave mladima, naš sastav je raznolik mladi se upoznaju, druže rade i zajedno ruše predrasude'', zaključio je Čarapina.

Kopirati
Drag cursor here to close