Slučaj "majmunovog selfija": Sud presudio nakon dvije godine
Majmun izgubio
OBJAVA: Utorak, 12. rujna 2017. 11:25
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Slučaj majmunovog selfija: Sud presudio nakon dvije godine
0

Slučaj je nazvan 'Naruto protiv Davida Saltera', ali i majmunov identitet je sporan: Peta tvrdi da je riječ o ženki Naruto, a Slater kaže da se radi o drugom majmunu, mužjaku makakija

Fotograf je nakon dvije godine dobio sudsku bitku protiv skupine za prava životinja zbog majmunova selfija, prenosi u utorak BBC.

Majmun makaki pod imenom Naruto snimio je svoj portret u indonezijskoj džungli 2011. kad je uzeo kameru u vlasništvu Davida Slatera iz Monmouthshirea.

Američki sudac rekao je da se zaštita autorskih prava ne može odnositi na majmune, no u Peti su smatrali da bi životinja trebala imati neke koristi od te snimke, piše Hina.

Peta je uložila žalbu kad je 'slučaj majmun' odbačen, no Slater se složio da donira 25 posto budućih prihoda.

U zajedničkoj izjavi Pete i Slatera navodi se da će fotograf dati četvrtinu zarade od prodaje majmunova selfija registriranim organizacijama za "zaštitu i dobrobit Narutova staništa".

Slučaj je nazvan 'Naruto protiv Davida Saltera', ali i majmunov identitet je sporan: Peta tvrdi da je riječ o ženki Naruto a Slater kaže da se radi o drugom majmunu, mužjaku makakija.

Sud je presudio u Slaterovu korist nakon dvogodišnje pravne bitke.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.