patili kao djeca

Slavni koji su u djetinjstvo trpjeli strašni mobing vršnjaka

Lifestyle / Zdravlje | 19. 09. 2017. u 21:49 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svijetu slavnih vrlo su česte "bajke o ružnom pačetu", priče o djevojci ili momku iz provincije koji su pronašli svoj put do sreće i uspjeha, ali i priče o teškom, nesretnom i iznimno traumatičnom djetinjstvu slavnih osoba.

Namali broj njih doživljavao je u djetinjstvu one najgore traume - mobing vršnjaka, zlostavljanja i ponižavanja od strane djece u školi ili u susjedstvu.

Slavna glumica Halle Berry se zbog svoje boje kože morala suočiti s mobingom. Naime, u jednome trenutku se obitelj preselila, a Halle je došla u školu s gotovo isključivo ''bijelom djecom, gdje je na 2.500 učenika bilo jedva troje crnačke djece", ispričala je za magazin People.

"Pošto je moja majka bila bjelkinja, a otac crnac, nazivali su nas 'oreos' (aluzija na crni keks s bijelim punjenjem, nap.). Bili smo predmetom mnogih viceva", kazala je ova dobitnica Oscara.

With my Kings ????????????#KingsMovie #TIFF17

A post shared by Halle Berry (@halleberry) onSep 13, 2017 at 5:56pm PDT

Međutim, ona kaže kako su joj stalna zadirkivanja davala motivaciju.

"Moja želja da se dopadnem i nešto u životu postignem dolazi upravo od stalnog pokušavanja da dokažem kako sam jednako dobra kao i bijeli učenici", kaže glumica.

Jedan od najslavnijih svjetskih modela Irina Shayk ne krije kako su je u školi zadirkivali zbog izgleda.

"Dečki su zbijali šale sa mnom jer sam bila jako mršava. Ni ja nisam kao model došla na svijet", ispričala je životna pratilja glumca Bradleyja Coopera za "Frankfurter Allgemeinen Zeitung".

Posebno ju je pogađalo što su ju nazivali "štap", jer je kao naglašena mršavica koja hoda u štiklama tako izgledala u očima svojih vršnjaka.

A post shared by irinashayk (@irinashayk) onMay 25, 2017 at 6:38pm PDT

Svoje samopouzdanje stekla je učeći se s time nositi kroz život.

"Najvažnija veza koju izgrađuješ u životu je ona sa samim sobom. Ne s prijateljem, suprugom ili roditeljima", kaže lijepa Ruskinja.

Legendarni redatelj Steven Spielberg, koji je umnogome promijenio svijet filma, kao dijete patio je od mobinga.

"Bio sam autsajder kao dijete. Svirao sam klarinet u školskom orkestru i pjevao u zboru. U susjedstvu nije bilo drugih Židova osim nas. Mnoga djeca su govorila 'Spilbergovi su prljavi Židovi'", sjeća se slavni redatelj.

Kaže kako je sve to bilo za njega bilo u tolikoj mjeri nepodnošljivo da je čak počeo skrivati svoje porijeklo, tvrdeći da nije Židov.

"Spielberg je njemačko prezime, ne židovsko, govorio sam. Moji baka i djed bi se prevrtali u grobu kad bi to znali", kaže on.

Britanska vojvotkinja po udaji Kate Middleton trpjela je u školi zadirkivanje druge djece jer je bila mirna i dobra.

"Gnjavili su me na način da bih dobivala udarce knjigom ili guranje s leđa", kaže ova otmjena dama iz visokog britanskog plemstva.

Kako bi pronašla svoj mir i zaštitila se od takve djece, Kate je morala promijeniti školu, nakon čega je njezina dječja noćna mora uglavnom prestala.

I glumica Jessica Alba u školskome je uzrastu osjetila surovost svojih vršnjaka. Sjeća se kako je svaki dan morala prolaziti kroz špalir djece koja su ju surovo gnjavila.

"U školi sam bila izložena tako masovnom mobingu da me otac svaki dan morao dovoditi u školu, kako ne bih bila napadnuta. Mrzila sam školu, nisam imala prijatelja", kaže Alba.

Školu je napustila kad joj je bilo dvanaest godina.

Pjevačica Katy Perry trpjela je u školi mobing, jer je u ranoj dobi dobila velike grudi. Zbog toga su je druga djeca nazivala pogrdnim imenima, aludirajući na različite načine na njezin izgled ("čudovište s grudima").

Tada joj je to užasno teško padalo, a danas se konačno tome može slatko smijati, kaže Perry.

Glumica Winona Ryder postala je autsajder kroz odgoj od strane svojih roditelja. Naime, odrastala je u jednoj kalifornijskoj komuni hipika, zbog čega se u školi osjećala manje vrijednom.

Danas se ova 42-godišnja nadarena glumica nerado sjeća školskoga doba.

Jednom prilikom su je nasilne učenice tako istukle da je morala biti šivana. Roditelji su reagirali na taj nemili događaj, upisavši tada 10-godišnju Winonu u privatnu školu.

Pjevačica Taylor Swift također je imala svakodnevne probleme u djetinjstvu, jer se nije mogla uklopiti. Druga su je djeca neprestano tiranizirala.

"Da nisam svakoga dana dolazila frustrirana iz škole, vjerojatno ne bih tako uporno radila na pisanju pjesama", kaže ona, tumačeći na taj način korist koju je izvukla iz svoje dječje patnje.

I Christina Aguilera nosi traume iz djetinjstva. Premda je kao dijete već bila nekom vrstom zvijezde, moderirajući Disney Club, u školi joj nije bilo nimalo lako.

#GetTheLook - #VoiceTop10 last night! Go to http://www.christinaaguilera.com

A post shared by Christina Aguilera (@xtina) onMay 3, 2016 at 10:42am PDT

Mnogi su u školi bili zavidni te nisu propuštali nijednu priliku da joj napakoste.

Glumica Charlize Theron također je kao autsajder morala štošta pretrpjeti u djetinjstvu.

"Nosila sam tako glupe naočale, jer nisam skoro ništa vidjela. Dečki me nisu voljeli, nisam imala prijatelja, a stalno sam bila zaljubljena", kaže ova popularna Južnoafrikanka.

Mobinga se oslobodila tek u srednjoj školi, naučivši se bolje nositi s takvim stvarima.

"Postala sam manje osjetljiva na takve stvari. Strah je tada uglavnom nestao", kaže Charlize Theron.

I ekscentrična Lady Gaga osjetila je u djetinjstvu što znači biti drukčiji i doći na zub druge djece. Estefania Germanotta se već kao djevojčica počela odijevati u svome stilu, a zadirkivali su ju i zbog veličine nosa.

Danas je vrlo aktivna u oblasti zaštite djece od diskriminacije. Sa svojom majkom Cynthijom Germanotta i nekoliko partnera osnovala je Gaga zakladu, koja nastoji pomoći žrtvama mobinga.

Glumci mlađe generacije Jennifer Lawrence (dobitnica Oscara), Mila Kunis, Robert Pattinson, Kristen Stewart, Zooey Deschanel i još neki također nose traume iz djetinjstva sa sobom. Njihova današnja popularnost i glumačka slava nekom su vrstom satisfakcije za sve ono što su kao klinci morali pretrpjeti. Neki među njima to nikad ne zaboravljaju te su angažirani na planu pomoći djeci koja danas pate od nemilosrdne tiranije svojih vršnjaka...

Kopirati
Drag cursor here to close