Red Bull Doodle Art

Širokobriježanin Ante Marić po povratku iz San Francisca: Trud se isplati

Lifestyle / Flash | 29. 06. 2017. u 09:08 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Veliki trud, napor i rad isplate se. Otvaraju se potpuno nove mogućnosti i daju nam priliku da doživimo nešto što je zaista nestvarno, prvi je komentar Ante Marića, studenta Akademije umjetnosti iz Širokog Brijega po povratku iz San Francisca gdje je predstavljao BiH na Red Bull Doodle Art svjetskom natjecanju u škrabanju.

Podsjećamo, student iz Širokog Brijega, Ante Marić, odlukom žirija odabran je nedavno kao najbolji doodle između 355 radova koje su prijavili studenti iz Bosne i Hercegovine.

Što je uopšte škrabotina? Nazovimo to crtežom nacrtanim u odsustvu koncentracije, dok su vam misli zauzete drugim stvarima.

A škrabalo se proteklih dana. Itekako. Na svjetskom umjetničkom natjecanju u San Franciscu sveučilišni studenti širom planeta predali su svoje škrabotine na ocjenu stila i kreativnosti. Tako je po jedan ''žvrljač'' iz svake zemlje sudionice (ukupno 43) dobio pozivnicu da se pridruži globalnom finalu i natječe sa studentima iz cijelog svijeta.

Među njima i Bosna i Hercegovina. Pobjednička djela iz svih zemalja izložena su u Globalnoj virtualnoj galeriji, a na izložbi je proglašen i jedan međunarodni pobjednik - Ayaka Toyomasu iz Japana.

Naš predstavnik se, kako kaže, držao svog prvobitnog rada, crvenog bika u skoku kojeg je prenio u virtualnu stvarnost. Upoznao je nove prijatelje, iz drugih zemalja, kontinenata, razmijenio kontakte i iskustva, i kako to obično biva, odmah su postali prijatelji na društvenim mrežama.

"Cijelo putovanje je za mene jedno nestvarno iskustvo. Uz druženje, zabavu i edukaciju stekao sam brojne prijatelje. Puno toga učili smo jedni od drugih, kaže Marić.

Zato poručuje mladima da nikad ne odustaju, da se trude i rade, povezuju se s drugima, posebno ako su prilici putovati izvan zemlje.

"Što se više povezujemo i više radimo, bit će više uspjeha, i bit će svima lakše i bolje, zaključio je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close