Mostar

SEUH najavio čišćenje rijeke Bune

Lifestyle / Flash | 28. 06. 2017. u 17:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 1.srpnja 2017. godine će se u organizaciji Sportsko ekološke udruge Hercegovina održati tradicionalna, šesta po redu, ekološka akcija „EKO BUNA 2017.“, u spomen na tragično preminulog utemeljitelja i tajnika SEUH-a Damira Pandžu.

Tijekom akcije ronioci SEUH-a će zajedno sa roniocima iz desetak ronilačkih klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske čistiti korito i priobalje rijeke Bune kod Mostara. Očekuje se sudjelovanje više od četrdeset ronilaca, što ovu manifestaciju čini jednim od najvećih skupova ronilaca u Bosni i Hercegovini.

Prikupljeno smeće će biti prevezeno na gradsku deponiju.

Po završenom čišćenju ronioci će se družiti u stožeru EKO akcije koji će biti smješten u ugostiteljskom objektu Relax-Aluminij na Buni. Tu će im biti uručene zahvalnice za sudjelovanje u ovoj EKO akciji, a kao uspomena na nesvakidašnji događaj i posebno izrađene promotivne majice.

Sutradan će u cilju promocije prirodnih ljepota i turističkih mogućnosti voda Neretvanskog sliva za gostujuće ronioce biti organiziran zaron na lokalitetu jezera HE Mostar.

Ovom EKO akcijom SEUH nastavlja kontinuitet višegodišnjih aktivnosti na očuvanju prirodnih ljepota sliva rijeke Neretve, te unapređenju ekološke svijesti lokalnog stanovništva.

U pripremi i organizaciji Eko akcije Buna 2017. SEUH-u su se pridružili brojni partneri i prijatelji iz javnog i privatnog društvenog sektora: Turistička zajednica HNŽ, Fond za zaštitu okoliša HNŽ, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ, Grad Mostar, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar, HT Eronet, JP Elektroprivreda HZ HB, Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, Aluminj d.d. Mostar, Citygroup, Mališić d.o.o., Paclan, Ožujsko pivo, Shot d.o.o., Studio Matrix, UniCredit Bank, Grafit d.o.o., Seriola, Scubapro.

''SEUH će i u buduće nastaviti sa ovom tradicionalnom i drugim brojnim ekološkim aktivnostima, te poziva sve ekološki osviještene i zainteresirane pojedince da nam se pridruže'', navodi se u priopćenju SEUH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close