Kofol

Schwarzenegger 'slučajno' otkrio naziv novog nastavka Terminatora

Kultura / Film TV | 07. 08. 2014. u 10:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U SAD je završeno snimanje petog nastavka Terminatora s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi, objavili su mediji u Los Angelesu.

Schwarzenegger, koji je postavio svoju fotografiju sa snimanja u znak zahvalnosti filmskoj ekipi, nehotice je otkrio i naziv filma koji je do sada samo naveden kao peti nastavak Terminatora.

Na fotografiji glumac sjedi na filmskoj stolici na kojoj piše "genisys ", što bi bila igra riječi za "genije sustava - genisys".

Schwarzenegger je ispod fotografije napisao: "Podsjetit ćemo obožavatelje zašto su se zaljubili u Terminatora. Vraćam se 1. srpnja 2015. godine".

Mediji navode da se još ne zna hoće li "Terminator" android T800, koji je došao iz budućnosti, biti dobar ili zao robot.

Pored Schwarzeneggera u filmu glume Jai Courtney, Emilia Clarke i Jason Clarke.

Prvi dio tog akcijskog i znanstvenofantastičnog filma snimljen je 1984. godine, po scenariju i u režiji Jamesa Camerona, kojem je to bio proboj među zvijezde, prenosi tanjug.

Film, s Lindom Hamilton, Michaelom Biehnom i Schwarzeneggerom u ulozi nemilosrdnog robota-ubojice iz budućnosti, bio je napravljen s niskim budžetom i koštao je 6,4 milijuna dolara, ali je širom svijeta zaradio 78 milijuna dolara.

Schwarzenegger je to bila druga uloga u karijeri posle "Konana Barvarina" (1982).

Još uspješniji bio je "Terminator 2: Sudnji dan" (1991), koji je također režirao i napisao Cameron, i koji spada među najuspješnije i najkvalitetnije nastavke svih vremena. Linda Hamilton je reprizirala ulogu, kao i Schwarzenegger, s tim što je njegov robot sada pozitivac.

"Terminator 3: Pobuna mašina" (2003) u režiji Jonathana Mostowa bio je manje cijenjen od prva dva, ali je i dalje uspješan film, za razliku od "Terminatora 4: Spasenje" (2009) Joseph aMcGintyja koji se pokazao kao promašaj i u kreativnom i u komercijalnom smislu.

"Terminator 4" je nastao u vrijeme kada je Schwarzenegger bio guverner Kalifornije. On se odbio pojaviti u filmu makar i na nekoliko minuta, pa je za to pojavljivanje iskorišten kalup s njegovim tijelom i likom iz prvog filma, uz malu pomoć efekata.

Kopirati
Drag cursor here to close