Sunčajte se zdravo

Samo zaštićena koža omogućava bezbrižno izlaganje suncu

Lifestyle / Flash | 14. 06. 2017. u 13:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije godišnje se u svijetu dijagnosticira između dva do tri milijuna zloćudnih tumora kože, od čega 160.000 melanoma – najzloćudnijeg tumora kože koji bilježi sve veći porast među adolescentima i populacijom od 25 do 35 godina.

Potaknuta ovim podacima, kompanija dm drogerie markt provodi kampanju Gdje smo MI, tu je ljeto aktivno radeći na edukaciji i osvještavanju stanovništva o važnosti pravilne zaštite i upotrebe proizvoda za zaštitu kože od štetnog djelovanja sunčevih zraka, sa posebnim fokusom na mlađu populaciju.

U sljedećih više od mjesec dana dm će posjetiti jedanaest popularnih kupališta širom BiH i uz pomoć UV kamere omogućiti svima da steknu uvid u djelovanje sunca na njihovu kožu sa i bez nanesene zaštitne kreme.

Također, dm će posjetiocima kupališta pružiti neophodne savjete, informisati ih o pozitivnim učincima proizvoda za zaštitu kože od sunca te poklanjati korisna sredstva za bezbrižno izlaganje suncu.

„U Bosni i Hercegovini svjesnost o rizicima oboljenja od kožnih bolesti je nažalost na veoma niskom nivou. U prilog tome govori činjenica da veliki broj stanovništva zanemaruje prevenciju nikada ne koristeći proizvode za zaštitu od sunca, a samo mali broj ih koristi pravilno. Cilj naše kampanje je upozoriti na neželjene posljedice, ali i upoznati javnost sa mogućnostima bezbrižnog uživanja na suncu uz prethodno obezbjeđenje pravilne i sigurne zaštite kože“, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Kao znak zahvalnosti za podršku kampanji, dm će u periodu kampanje svojim kupcima poklanjati edukativnu brošuru, a za kupovinu proizvoda za zaštitu od sunca iznad 25 KM i futrolu za mobitel.

Kopirati
Drag cursor here to close