Da nije Mostara

Samo drevni marokanski grad ispred Mostara među najpoželjnijim odredištima!

Lifestyle / Flash | 02. 11. 2013. u 19:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poredak zanimljivih i u isto vrijeme cjenovno dostupnih mjesta za ljeto 2014. formirali su na stranici Trivago.si. Poredak je inače formiran na temelju aktualnosti destinacija za odmor i cijene hotelskog noćenja za dvije osobe.

S indeksom 97,96% Mostar zauzima drugo mjesto među 100 top odredišta s cijenom od 50 eura u prosjeku za noćenje.

Mostar je ispred grčkog slikovitog sela Chora na otoku Ios, koji se može pohvaliti s panoramama tipičnih bijelih i plavih krovova kuća.

Ispred grada na Neretvi, na broju jedan, našao se drevni marokanski grad Aït Benhaddou, u kojem su se između ostalih snimale scene brojnih svjetskih filmova (Gladijator, Kraljevstvo nebesko, Igra prijestolja), a noćenje će vas koštati 42 eura.

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo nalazi se na 27. mjestu s indeksom 96.14%.

Od susjednih zemlja, hrvatska Plitvička jezera su na 15. mjestu, te otok Punat na 40. Srpska prijestolnica Beograd je na 84. mjestu, dok je na 89. slovenski Maribor.

Vrijedni spomena su i indijski grad Nashik (22. mjesto, 67 eura), ove godino proglašen za najprijateljski turistički grad u Indiji, i kolumbijski grad Medellín (52. mjesto, 81 eura), koji je proglašen kao jedan od najinovativnijih gradova na svijetu.

Najviše destinacija ima Tajland, čak devet, slijedi Grčka sa sedam destinacija. Po šest ih imaju Španjolska, Kina i Portugal.

Kopirati
Drag cursor here to close