Ruski sud proglasio Jehovine svjedoke ekstremistima
Imovinu predati državi
OBJAVA: Četvrtak, 20. travnja 2017. 21:21
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Jehovini svjedoci RUS
0

Ruske vlasti su stavile nekoliko njihovih izdanja na listu zabranjene ekstremističke literature, a tužitelji su tu organizaciju prozvali da uništava obitelji, sije mržnju i prijeti životima

Ruski Vrhovni sud u četvrtak je presudio da su Jehovini svjedoci ''ekstremistička organizacija'' i da svu svoju imovinu moraju predati državi, prenose ruske novinske agencije.

Agencija Interfax prenosi izjavu Sergeja Čerepanova, predstavnika Jehovinih svjedoka, koji je istaknuo da će se ta religijska skupina žaliti na odluku Europskom sudu za ljudska prava.

Ruske vlasti su stavile nekoliko njihovih izdanja na listu zabranjene ekstremističke literature, a tužitelji su tu organizaciju prozvali da uništava obitelji, sije mržnju i prijeti životima.

Jehovini svjedoci su religiozna skupina sa sjedištem u Sjedinjenim Državama koja je poznata po propovijedima od vrata do vrata, odbijanjem vojne službe i transfuzije krvi. Organizacija se proširila diljem svijeta, te sad ima oko 8 milijuna aktivnih članova.

Protiv nje su se vodili procesi u nekoliko država, većinom zbog njezinog pacifizma i odbijanja transfuzija, no Rusija je predvodnik onih koji ju prikazuju kao ekstremistički kult.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.